Justin Trudeau odgovarao na ključna pitanja građana, uključujući pitanje o tome kako bi pas nosio hlače


Bliži se kraj godine, a Justin Trudeau tom se prigodom u pomno insceniranom ležernom tonu obratio svojim Kanađanima, pohvalivši se izravnom komunikacijom s njima kao u neka davna vremena, putem pisama kojima su ga, kako kaže, građani obasuli i u kojima su mu postavljali razna pitanja koja ih muče, a na koja im jedino on, tobože, može dati neke konkretne odgovore. Tako se ponaša vlast. Samouvjerenost pomiješana s nadmenošću pod krinkom poniznosti. U prijevodu – izrežirana ležernost u promoviranju samoga sebe i pokušaj uljepšavanja svog imidža na kraju još jedne teške godine, koliko za Kanađane, toliko i za ostatak svijeta.

„Molio sam vas da mi postavite pitanja i niste se suzdržavali. Zato, hvala vam svima na promišljenim i zanimljivim pitanjima. Evo što sam imao za reći:“, napisao je Justin Trudeau uz video koji ga prikazuje kako čita poruke građana, odgovarajući javno na neka od njihovih “nasumice” izabranih pitanja.

Posebno je zanimljivo bilo primijetiti kako je za završetak svog obraćanja, očito želeći biti duhovit, Justin izabrao pitanje jednog korisnika društvenih mreža o tome kako bi pas nosio hlače kada bi ih nosio…

Odlučio se za drugu varijantu, prikazanu s desne strane. S time je njegovo obraćanje bilo gotovo. Je li možda mogao izabrati neko drugo, važnije pitanje u svom javnom obraćanju Kanađanima? Sigurno da jest, ali je njegov PR tim odlučio na kraju ove teške godine prikazati Justina kao prisnog i duhovitog, milog i dragog čovjeka koji se želi približiti svojim građanima. Koliko su u tome uspjeli, prosudite sami i pogledajte kako to izgleda kada se netko hvali svojim postignućima i svime što je do sada učinio za svoje građane te kako uz osmijeh daje istima nova obećanja koja namjerava ispuniti, zaboravljajući kako je tijekom teške godine koja ostaje iza nas te iste građane tlačio i ponižavao. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp