Elon Musk najavio objavu Faucijevih fileova


Izvršni direktor Twittera nagovijestio je da će sljedeća iteracija Twitter datoteka uključivati ​​informacije o dr. Anthonyju Fauciju.

Elon Musk je u nedjelju zadirkivao da će se ovotjedno izvješće o dosjeima na Twitteru fokusirati na sada već bivšeg ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, Anthonyja Faucija, u onome što bi moglo biti poznato kao dosjei Fauci (#FauciFiles).

Musk je na Twitteru kao novogodišnju poruku napisao korisnicima: “Nadam se da ćete imati sjajan prvi dan 2023.! Jedno je sigurno, neće biti dosadno.”

Jedan korisnik Twittera odgovorio je na Muskov tweet, rekavši: “Čekam… … #FauciFiles,”

“Kasnije ovog tjedna”, odgovorio je Musk.

U onome što se sada zove “Dosjei na Twitteru”, novinari koje je angažirao Musk bave se raznim kontroverzama, uključujući interne rasprave Twittera u vezi s cenzuriranjem priče o prijenosnom računalu Huntera Bidena tijekom predsjedničkih izbora 2022. i odluke društvene mreže da zabrani bivšem predsjedniku Trumpu izjašnjavanje nakon njegove uloge u prosvjedima na Capitolu 6. siječnja 2021. godine.

Najnovije izdanje The Twitter Files usredotočilo se na to kako su se i Trumpova i Bidenova administracija oslanjale na Twitter za moderiranje sadržaja tijekom pandemije COVID-19.

U međuvremenu su se intenzivirali tweetovi u kojima Musk napada Faucija.

Musk je 29. prosinca rekao da zaposlenici Twittera imaju interni “Fauci Fan Club”, prije nego što je tweetao da je nova politika Twittera “sljediti znanost, što nužno uključuje argumentirano preispitivanje znanosti”.

Evolucijski bihevioralni znanstvenik Gad Saad čini se da se šalio o dogmatičnom načinu na koji su znanstveni stručnjaci tretirani usred pandemije COVID-19.

“Znanost je sve što njegova eminencija Lord Fauci kaže da jest”, rekao je Saad, aludirajući na Faucijevu umišljenost i samodopadnost. “Njegova Ekselencija je znanost.“

Musk je odgovorio napomenom: “Svatko tko kaže da propitivanje izaziva samu znanost ne može se smatrati znanstvenikom.“

Kako se ljudi nisu sjetili da je potrebno preispitivati znanost, a ne bezrezervno prihvaćati sve samo zato što dolazi iz smjera znanosti? Izvršni direktor Twittera također je prozvao Faucija u petak, nazvavši ga “jezivim” nakon što je New York Times izvijestio da je njegov kućni ured bio ukrašen njegovim portretima koje su mu poslali obožavatelji.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp