Hoće li Viktor Orban spriječiti LGBTQ+ agendu u mađarskim školama?


O svjetskim liderima teško je misliti u kontekstu individualne moći jer duboka država je kao hobotnica čiji pipci su posvuda. Da li će Viktor Orban zaista spriječiti LGBTQ+ agendu u Mađarskoj, ostaje nam vidjeti.

“Mađarski koncept je da djeci ne smije biti dopušteno da prime bilo kakvu instrukciju u vrtiću ili školi vezanu za seksualni identitet, bez roditeljske dozvole. To je crvena linija. To je zadatak roditelja. To je naša koncepcija.“ – izjavio je Orban.

„Ali postoji progresivno-liberalni pritisak da se dozvoli LGBTQ+ aktivistima pristup školama, kako bi djeci dali pristup informacijama i znanjima potrebnim da definiraju svoj osobni seksualni identitet. Ali mi vjerujemo da nije na djetetu da odluči, niti na nastavniku, već na roditelju. Sve dok dijete ne postane odrasla osoba, roditelj je taj koji će odlučivati u djetetovo ime, zato što je roditelj taj koji je odgovoran za djetetov odgoj. Postoji pritisak na nas da doprinesemo ovome. Postoji vrlo snažan pritisak.

Ponekad nam vrlo otvoreno izjave da ne trebamo očekivati suradnju po pitanju financija ako je popustimo po ovom pitanju. Tako da su stvari teške.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp