Potpredsjednica SAD-a Harris zahtijevala testove na Covid za sve one koji su se željeli fotografirati s njom na ceremoniji prisege u Senatu


Potpredsjednica Kamala Harris zahtijevala je da svi koji se žele fotografirati s njom na ceremoniji polaganja prisege za novi Kongres u utorak moraju pokazati dokaz o negativnom Covid testu.

Potpredsjednica Kamala Harris zahtijevala je da svi koji se žele fotografirati s njom na ceremoniji polaganja prisege za novi Kongres u utorak moraju pokazati dokaz o negativnom Covid testu. Zahtjev se odnosi na bilo kojeg senatora ili člana obitelji ili gosta ako su stariji od dvije godine.

Protokolni ured američkog Senata objavio je u četvrtak poruku svim uredima Senata u kojoj se navodi da ured Kamale Harris ured zahtijeva testove na koronavirus prije fotografiranja s potpredsjednicom.

“Ured potpredsjednice zatražio je da pošaljemo njihove standardne informacije o protokolu za COVID-19 uredima koji sudjeluju u rekonstrukciji u staroj dvorani Senata. Molimo pogledajte njihov predloženi postupak u nastavku”, rekao je Ured za protokol Senata Sergeant-at-Arms u e-poruci do koje je došao Breitbart News. “Veselimo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu svim senatorima i njihovim obiteljima  3. siječnja.”

U e-poruci koju je poslala Grisella Martinez, direktorica zakonodavnih poslova u Uredu potpredsjednice, prenose se zahtjevi testiranja na koronavirus.

“Radujemo se što možemo poželjeti dobrodošlicu vašem senatoru 3. siječnja 2023. na ceremoniji novoizabranih senatora u staroj dvorani Senata”, napisala je Martinez. “Kao što znate, protokoli Bijele kuće za COVID-19 zahtijevaju da se svatko stariji od dvije godine koji će komunicirati s potpredsjednicom podvrgne antigenskom medicinskom testiranju unutar 24 sata prije interakcije i dobije negativan rezultat. Ova se politika primjenjuje bez obzira na status cijepljenja.”

Martinez je nastavila u svojoj poruci napominjući da i senatori koji se vraćaju, njihovi supružnici “i drugi gosti koji će sudjelovati u svečanoj prisezi u staroj dvorani Senata” mogu napraviti antigenski test na koronavirus ujutro 3.1. 2023. u poslovnoj zgradi američkog Senata ili “dostaviti negativne rezultate medicinski primijenjenog testa e-poštom na” adresu e-pošte koju je navela Bijela kuća prije 9 ujutro 3. siječnja—i da se test mora napraviti “u roku od 24 sata prije 3. siječnja 2023. u 13 sati.”

Na početku novog Kongresa senatori službeno polažu prisegu—a zatim se održava posebna ceremonija prisege gdje se senatori fotografiraju s potpredsjednicom Sjedinjenih Država čije ustavne dužnosti uključuju predsjedanje gornjim domom Kongresa. Često obitelji i bliski prijatelji senatora također prisustvuju ceremonijama—uključujući njihove supružnike, djecu i unuke. Mnogi senatori imaju malu djecu i unuke, a nekoliko izvora iz američkog Senata reklo je za Breitbart News da su zabrinuti zbog ovih zahtjeva testiranja na koronavirus za svoje mlade članove obitelji.

“Ovoliko godina nakon pandemije, pogotovo jer Bidenova administracija trenutno na sudu pokušava tvrditi da je pandemija gotova i da bi joj trebalo dopustiti ukidanje ovlasti Title 42 na granici, ovo je više nego smiješno,” jedan izvor blizak senatoru rekao je za Breitbart News. “Djeca i unuci senatora ne bi trebali biti izloženi ovom ludilu kako bi se Kamala mogla pretvarati da joj je stalo do borbe protiv koronavirusa. U kojem trenutku prestaje ludilo?”

Neki senatori, rekli su izvori upoznati s tim pitanjem, očito su toliko uznemireni da možda neće sudjelovati u ceremoniji fotografiranja s Kamalom Harris i možda će umjesto toga omalovažiti potpredsjednicu prvog dana novog Kongresa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp