Viktor Orban – Europska unija ne dozvoljava nezavisnost i ravnopravnu suradnju zemalja članica


Čujem da je Orban navodno u novogodišnjem govoru najavio izlazak iz Europske unije. To ne bi bilo prvi puta, ali izgleda da je i ovaj pucanj, pucanj u prazno. Kažu – lažna vijest.

Da li je u pitanju neka posebna strategija razvlačenja neminovnog (jer EU se očito raspada) ili je u pitanju nešto drugo, možemo samo nagađati. Lijepo je čuti kako lider neke zemlje govori stvari koje normalni ljudi žele čuti. Sad, da li su one utemeljene na iskrenosti, to ćemo saznati kroz buduće djelovanje.

“Trebamo podići visoko zastavu slobodne i snažne Europe. Izaberimo nezavisnost i suradnju između nacija umjesto globalne vlade i njihove vladavine nad nama. Odbacimo globalističku ideologiju i umjesto toga podržimo kulturu i patriotizam.”

S Orbanovog twitter zida:

“Zaštitne mjere EP-a u borbi protiv korupcije su užasno podbacile. Ako želimo vratiti povjerenje javnosti, vrijeme je da ukinemo Europski parlament. Naše rješenje:

Stvaranje novog Europskog parlamenta, koji se sastoji od nacionalnih delegata. Ovo garantira veći nadzor, odgovornost i kredibilitet. Vratite kontrolu državama članicama!”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp