Papa Benedict zabranio ‘katoliku’ Bidenu da prisustvuje njegovu sprovodu


Joea Bidena, prvog katoličkog predsjednika u šest desetljeća koji se deklarira kao “pobožni” sljedbenik crkvenih učenja, pokojni papa Benedikt XVI. omalovažio je i rekao mu da ne prisustvuje njegovom sprovodu.

Tiskovna tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je novinarima u utorak da će američki veleposlanik pri Svetoj Stolici prisustvovati sprovodu umjesto Bidena. Jean-Pierre je rekao da  Biden neće prisustvovati sprovodu “u skladu sa željama pokojnog pape i Vatikana”.

Biden, koji tvrdi da je katolik unatoč proturječnim stajalištima, reagirao je na omalovažavanje dok je razgovarao s novinarima u srijedu na Južnom travnjaku dok je napuštao Bijelu kuću.

Umjesto da prisustvuje Benedictovom sprovodu s drugim svjetskim čelnicima, Biden putuje u Kentucky na obilježavanje svog zakona o infrastrukturi s čelnikom manjine u Senatu Mitchom McConnellom (R-KY).

Novinar je upitao Bidena zašto neće doći na sprovod bivšeg pape koji je preminuo u subotu. Čini se da je Biden, očito ljut zbog Benedictove odluke da mu zabrani dolazak na sprovod, odbrusio novinaru zbog pitanja.

Naime, Biden je bio vidno iznerviran na novinarsko pitanje zašto neće doći na papin sprovod.

“Ipak, sutra nećete prisustvovati sprovodu [pape Benedikta XVI.]. Zašto?” upitao ga je novinar.

“Pa, zašto mislite da neću?” uzvratio mu je Biden.

Novinar je uzvratio: “Recite vi meni.”

“Znate zašto”, rekao je Biden.

Novinar je odgovorio: “Možete mi reći, gospodine.”

Biden je tada tvrdio da ne dolazi jer bi mu bila potrebna pratnja od 1000 ljudi da bi otišao.

“Samo bismo jedno drugome stali na put” , rekao je.

Ne treba čuditi što je Bidena s popisa uzvanika uklonio pokojni papa Benedikt. Kao konzervativac, bez sumnje je bio užasnut Bidenovim stajalištima o nizu pitanja, ne samo o abortusu.

Ali intriga je dublja od toga. George Soros, Barack Obama i Hillary Clinton orkestrirali su državni udar u Vatikanu kako bi svrgnuli konzervativnog papu Benedikta u veljači 2013., prema e-porukama WikiLeaksa. 

Papa Benedikt postao je prvi papa koji je podnio ostavku od pape Grgura XII. 1415. godine, a prvi koji je to učinio na vlastitu inicijativu od pape Celestina V. 1294. godine.

Međutim, skupina katoličkih čelnika citira nove dokaze otkrivene u e-porukama koje je objavio WikiLeaks kako bi tvrdila da konzervativni papa Benedikt zapravo nije podnio ostavku na vlastitu inicijativu, već da je iz Vatikana potisnut državnim udarom koji skupina istraživača naziva “Katoličko proljeće.”

Soros, Obama i Clinton koristili su diplomatsku mašineriju, političke snage i financijsku moć Sjedinjenih Država kako bi prisilili, podmitili i ucijenili “promjenu režima” u Rimokatoličkoj crkvi kako bi zamijenili konzervativnog Benedikta sadašnjim papom Franjom – koji je postao nevjerojatan glasnogovornik međunarodne ljevice, zapanjujući katolike diljem svijeta.

Nije ni čudo što Benedict nije želio Bidena i njegove prijatelje na svom sprovodu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp