Američka vlada odobrila je korištenje prvog cjepiva na svijetu, za medonosne pčele


Drugim riječima, pronašli su novi način trovanja ljudi, a da većina toga nije svjesna… Pitam se – hoćemo li pronaći ostatke tog cjepiva u medu koji jedemo??? Pokušavaju li ubiti pčele, kako bi poremetili oprašivanje, poremetili hranidbeni lanac? Pitam se stoji li Bill Gates ili bilo koji drugi pobornik depopulacije iza ove potpuno lude ideje…

Kažu da je to “cjepivo” nada i oružje protiv bolesti, koje rutinski pustoše kolonije, koje se odnose na oprašivanje hrane. Ministarstvo poljoprivrede SAD-a (USDA), dodijelilo je uvjetnu licencu za cjepivo, koje je stvorila “Dalan Animal Health”, američka biotehnološka tvrtka, kako bi pomogla u zaštiti medonosnih pčela od bolesti američke gnjiloće.

Isto tako kažu da su spremni promijeniti način na koji brinu o kukcima koji utječu na proizvodnju hrane na globalnoj razini. Iskreno, meni osobno to “smrdi” na još veći broj smrtnosti pčela, jer bez pčela mi nemamo života. O pčelama, dobro nam je svima poznato, ovisi kompletna prehrana ljudi na svijetu.

To “cjepivo” bi trebalo imati za cilj suzbijanje bolesti zvane gnjiloća, a koja može uništiti cijele košnice te spriječiti širenje bolesti.

Cjepivo, navodno, djeluje tako da neke bakterije “ugradi” u matičnu mliječ, kojom pčele radilice hrane maticu, koja potom to pojede i dio cjepiva dođe u jajnike. Pčelinje ličinke u razvoju bi tada imale imunitet na gnjilo leglo, dok se izlegu, a Dalanove studije sugeriraju da će to smanjiti stopu smrtnosti od bolesti.

Budući da su bile komercijalizirane, transportirane i potisnute u poljoprivredne svrhe, medonosne pčele bile su izložene koktelu različitih bolesti koje obično uništavaju veliki broj kolonija i zahtijevaju velike intervencije od strane pčelara kako bi održali broj.

SAD je neuobičajeno ovisan o kolonijama pčela kako bi pospješio oprašivanje hrane, s košnicama koje se rutinski prevoze kamionima diljem zemlje kako bi se razmnožilo sve, od badema do borovnica….

Mnoge vrste divljih pčela su u alarmantnom padu, zbog gubitka staništa, upotrebe pesticida i klimatske krize, (naravno da je i klimatska kriza prisutna!!!) što potiče zabrinutost oko globalne krize u broju insekata koja prijeti ekosustavima i ljudskoj sigurnosti hrane i zdravlju.

Hoćemo li danas – sutra jesti med s “okusom cjepiva” i tako se trovati, a da toga nismo ni svjesni? Hoće li pčelari prihvatiti to cjepivo, ili će im biti nametnuto “po zakonu”???
Vrijeme će pokazati…

U svakom slučaju, nadajmo se da naši pčelari takva “cjepiva” neće koristiti!
 
Ostavite pčele na miru!!!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp