Utjecaj pandemijske mafije još uvijek je vrlo snažan


Znanost uvijek ide ispred struke. To naprosto mora biti tako. Znanstvenici su školovani da propitkuju nepoznato, istražuju i eksperimentiraju kako bi stvorili neko novo znanje. Tek kada znanstvenici steknu dovoljno znanja, vodeći stručnjaci mogu definirati smjernice prema kojima radi „struka“.

Nažalost, kada se tu upletu komercijalni interesi onda se propagandne poruke često plasiraju kao „znanstveni konsenzus“. To smo vidjeli u području prehrane gdje su desetljećima štetni ugljikohidrati promovirani kao „zdravi“, a meso i masti lažno prikazivani kao nezdravi. U medicini imamo primjere pretjerane upotrebe statina, ili opioida u Americi. U svim tim situacijama je industrija ulagala milijarde kako bi sakrila istinu i svoje reklamne poruke plasirala kao „znanost“.

Nažalost isto se ponovilo u pandemiji. Znanost je analizom prvog vala pandemije još u ljeto 2020. godine vrlo jasno pokazala da je “švedski pristup” ispravan i da su učinci svih nametnutih mjera minimalni te da „mjere“ ne mogu spasiti nikoga. Nažalost, to je ugrožavalo prihode covid-kartela pa su (udruženim djelovanjem lobista industrije pandemije, tehnoloških divova, medija, korumpiranih političara i stručnjaka) znanstvenici koji su promovirali istinu bili aktivno cenzurirani, napadani u medijima i proglašavani šarlatanima.

Poznati primjeri u Hrvatskoj su vrlo ugledni znanstvenici Miroslav Radman i Krešimir Pavelić koji su doslovno eliminirani iz medijskog prostora i proglašeni „prolupalim šarlatanima“. U jesen 2020. godine su isto pokušali napraviti i meni, no nisu uspjeli.

Još na proljeće 2020. godine pandemijska mafija je izgubila kontrolu nad Znanstvenim savjetom i Hrvatska je kroz pandemiju prošla s jednim od najblažih mjera u Europi.

Žao mi je što su lobisti covid-kartela ipak „dobili neke bitke“ pa su recimo krajem 2020. godine zatvoreni restorani, kafići i teretane, no ne zaboravite da je njihova globalna dominacija bila zastrašujuća i da jednoj maloj zemlji nije bilo lako ići protiv službene politike EU.

Još uvijek nije gotovo i utjecaj pandemijske mafije je vrlo snažan, posebice u Americi (pogledajte koliko se priča o “Krakenu” ovih dana). Međutim ova izjava voditelja Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo daje nadu da se hrvatska „struka“ istrgnula iz ralja covid-kartela.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp