Odbio Covid potvrde, suspendiran i na kraju pobijedio


Zvonimir Musa, policajac iz Vukovara, odstranjen je iz službe 2021. godine. Zašto? Zato što se za vrijeme korona nasilja suprotstavio uvođenju Covid potvrda i isticanju popisa necijepljenih policajaca na javnoj oglasnoj ploči, čime je grubo prekršen zakon. Musa je šefovima iz MUP-a dodatno digao živce jer se usudio u Vukovaru krajem Studenog 2021. godine na javnom skupu govoriti protiv službene politike Stožera zalažući se za slobodu izbora pri cijepljenju.

Inače, ljudi većinom misle da u policiji i vojsci nema onih koji misle svojom glavom i da postupaju samo po komandi. Zvonimir je to demantirao. No, Sud je presudio da se poništavaju sva rješenja MUP-a protiv Zvonimira i da ga se mora vratiti na posao. Pored toga, Musa je predsjednik Sindikata slobode prava i jednakosti policijskih službenika. S grupom kolega osnovao je Sindikat jer od postojećih sindikata nije bilo koristi i nisu zaštitili svoje članove kada im je bilo najgore; kada im je bila ugrožena sloboda i kada su bili ucjenjivani.

Jedino su njegov Sindikat i sindikat Prosvjetitelj aktivno stali u obranu radničkih prava i digli glas protiv Covid potvrda. Musa je rješenje Visokog upravnog suda dobio na Badnjak, a odmah nakon Nove godine pozvan je u postaju da preuzme značku i naoružanje. Ovakvi pojedinci, hrabri ljudi, usudili su se usprotiviti sustavu, riskirati i izgubiti posao u borbi za slobodu i pravdu. Ali, Zvonimir je pobijedio.

Čestitamo Zvonimiru na hrabrosti i požrtvovnosti u borbi za pravdu i slobodu. Samo ovakvi ljudi, dokazani, dosljedni i ustrajni u svojoj borbi, mogu doista promijeniti Hrvatsku. Svi koji su se uprljali tijekom korona krize morat će odgovarati i odgovarat će. Nećemo i ne smijemo to nikada zaboraviti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp