Bidenova administracija zatražila je od Twittera da ušutka Roberta Kennedya


Nedavno objavljene e-poruke pružile su više dokaza da je administracija predsjednika Joea Bidena zatražila od tehnoloških platformi da cenzuriraju sadržaj koji dovodi u pitanje poruke savezne vlade o Covidu.

U e-poruci se vidi kako Bidenov direktor tima za odgovor na COVID-19, Clarke Humphrey, traži od Twittera da ukloni tweet zagovornika zdravlja okoliša i autora Roberta F. Kennedyja Jr.

“Htio sam označiti tweet u nastavku i pitati se možemo li pokrenuti postupak uklanjanja što prije”, napisao je Humphrey Twitteru u e-poruci iz siječnja 2021. bilo je sjajno”.

Tweet koji je Humphrey želio ukloniti povezan je s člankom o smrti bivšeg profesionalnog igrača bejzbola Hanka Aarona 18 dana nakon što je primio cjepivo protiv Covida. Kennedy Jr. je tweetao da je Aaronova “tragična smrt dio vala sumnjivih smrti među starijim osobama koje su pažljivo slijedile upute o cjepivu #Covid.

Twitter je očito odbio zahtjev cenzora i tweet je još uvijek dostupan.

E-poštu je objavio glavni državni odvjetnik Missourija (AG) Andrew Bailey i jedan je od mnogih dokumenata objavljenih u sklopu tužbe koju su protiv Bidenove administracije podnijeli državni odvjetnici Missourija i Louisiane u svibnju. U tužbi se navodi da je Bidenova administracija nezakonito prekršila Prvi amandman dogovarajući se s Big Techom o cenzuri.

Glavni državni odvjetnik Louisiane Jeff Landry objavio je još jedan dokument za koji je rekao da pokazuje “Facebook govori Bijeloj kući kako mogu cenzurirati [Roberta F. Kennedyja Jr.].

Čini se da dokument pokazuje kako Facebook opisuje kako može “koristiti niz poluga” protiv sadržaja s web stranice Dječjeg zdravstvenog fonda – neprofitne organizacije koju je osnovao Kennedy Jr. Neke od radnji spomenutih u dokumentu uključuju “smanjenje distribucije postova, nepredlaganje postova korisnicima, ograničavanje njihove vidljivosti u Pretraživanju i primjenu informativnih oznaka i/ili uklanjanje za ponovno dijeljenje posta.”

Bidenova administracija rekla je tehnološkim tvrtkama da uklone mnoge račune i postove koji kritiziraju ili satiriziraju objave Bijele kuće o cjepivima protiv Covida i drugim mjerama protiv Covida, tvrdeći da su takve izjave “dezinformacije”. Neki od naloga i postova na meti Bidenove Bijele kuće uključuju one novinara Alexa Berensona i parodiju bivšeg glavnog medicinskog savjetnika Bijele kuće Anthonyja Faucija.

“Ovi e-mailovi potvrđuju ono što smo znali cijelo vrijeme, Bidenova administracija je bila u dosluhu s tvrtkama društvenih medija kako bi ugušila glasove protivljenja”, tvitao je Bailey. “Nastavit ću se suprotstavljati ovom očitom napadu na 1. amandman svim sredstvima koja su mi na raspolaganju.”

Kennedy Jr. suprotstavio je Bidenov pristup pristupu njegova ujaka, bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja, ukazujući na jedan od Kennedyjevih citata o cenzuri:

“Nijedan dužnosnik moje administracije, bio on visok ili nizak, civil ili vojni, ne bi trebao tumačiti moje riječi kao izgovor za cenzuru vijesti, gušenje neslaganja, prikrivanje naših pogrešaka ili skrivanje od tiska i javnosti činjenica koje zaslužuju biti poznat.” znaju”.

Kennedy Jr. je također opisao zahtjeve Bidenove administracije za cenzuru kao “egzistencijalnu prijetnju slobodi govora i našoj Republici”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp