Otkriveno je da je Bijela kuća vršila pritisak na Facebook da cenzurira Tuckera Carlsona


Bijela kuća zatražila je od Facebooka da cenzurira Tuckera Carlsona iz Fox Newsa zbog kritiziranja cjepiva protiv COVID-a-19, prema dokazima koje je objavio glavni državni odvjetnik Louisiane Jeff Landry. Cjepivo protiv COVID-a je postalo svetinja u koju se ne smije taknuti. O njemu se može govoriti samo sve najbolje i ljude nagovarati na cijepljenje. To je jedino što se smije. Sve drugo smatra se zločinom. Ne daj Bože da netko posumnja u učinkovitost cjepiva, odmah biva žrtvom cenzora. Moramo se upitati – zašto im je toliko stalo? Zašto toliko cenzuriraju svaku, pa i najmanju sumnju u cjepivio? Zašto im je toliko stalo da javnost vjeruje njihovim lažima?

“Budući da smo razgovarali telefonom – današnji glavni post o cjepivima je post Tuckera Carlsona koji kaže da ne djeluju. Jučer je Tomi Lehren rekla da ih neće primiti”, napisao je direktor digitalne strategije Bijele kuće Rob Flaherty u e-poruci poslanoj neidentificiranom zaposleniku Facebooka 14. travnja 2021. Landry je spomenutu kompromitirajuću e-poruku objavio na Twitteru.

U svibnju 2022. godine državni odvjetnik Missourija Eric Schmidt i Landry podnijeli su tužbu protiv Bidenove administracije navodeći da je prisilila društvene mreže da cenzuriraju sadržaj povezan s predsjedničkim izborima 2020. godine i COVID-om-19. U sklopu tužbe, sud je naredio administraciji da preda komunikaciju između vladinih dužnosnika i spomenute tehnološke tvrtke.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp