Dr. Peter McCullough upozorava na više od 1100 fatalnih srčanih zastoja među sportašima od kampanje cijepljenja


Čini se da je broj slučajeva iznenadnog kolapsa i smrti sportaša eksplodirao od masovnog cijepljenja protiv Covida. Dok establišment zastupa stav da je ovaj fenomen oduvijek postojao, internist i kardiolog dr. Peter McCullough došao je do drugačijeg zaključka: zajedno s biologom Panagisom Polykretisom pregledao je podatke – sa šokantnim rezultatima. Za njega nema sumnje da je cijepljenje protiv Covida dovelo do naglog porasta iznenadnih srčanih smrti.

McCullough i Polykretis objavili su rezultate svojih istraživanja u obliku “ Pisma uredniku ”. Situacija s podacima je sve samo ne jasna, što također tjera osobe koje provjeravaju činjenice da se izmjenjuju – ali liječnička upozorenja ipak bi trebala biti tema za razmišljanje.

Pozivajući se na web stranicu GoodSciencing, McCullough i Polykretis ustvrdili su da je između 2021. i 2022. među sportašima dokumentirano najmanje 1598 srčanih zastoja — od kojih je 1101 bio fatalan. Naravno, ove informacije temelje se na medijskim izvješćima – broj neprijavljenih slučajeva nije jasan. No, osim mladih, aktivnih sportaša, tu su i bivši sportaši koji su odavno u mirovini. O utjecaju cijepljenja u apsolutnoj većini slučajeva može se samo nagađati.

Ipak, mnoštvo izvještaja o slučajevima iz cijelog svijeta koje zabrinjava – jer sportaši zapravo imaju manji rizik od srčanog zastoja nego često nesportski prosječni građanin. McCullough i Polykretis ukazuju na studiju iz 2016. koja je pokazala da nesportaši imaju 29 puta veću vjerojatnost da će pretrpjeti iznenadnu srčanu smrt od sportaša. McCullough je također rekao da se natjecateljski sportaši podvrgavaju redovitim tjelesnim pregledima, uključujući probir za najčešće uzroke iznenadne srčane smrti (kao što je hipertrofična kardiomiopatija i druge srčane abnormalnosti).

Usporede li se podaci iz prikupljenih medijskih izvješća s podacima iz studije iz 2006., mora se pretpostaviti značajan porast smrtnosti među sportašima: između 1966. i 2004. ukupno je 1101 sportaš mlađi od 35 godina umro od iznenadna od srčanih zastoja. Tada su autori smatrali da je to puno i čak su izračunali veću učestalost nego u općoj populaciji. Čak i ako se dva skupa podataka ne mogu lako usporediti: medijski izvještaji prikupljeni na GoodSciencingu o mladim sportašima koji su iznenada umrli od masovnog cijepljenja još uvijek znatno premašuju očekivane brojke.

Na temelju studije iz 2012. , McCullough i njegov kolega pretpostavljaju da procjenjuje se da 100 do 150 sportaša godišnje umre od iznenadne srčane smrti samo u Sjedinjenim Državama. Ali to se uspoređuje s više od 190 smrtnih slučajeva u SAD-u samo 2022. godine, isključujući podatke o sportašima s nepoznatim statusom cijepljenja ili onima čija imena nisu dospjela u medije, tako da je pravi broj vjerojatno veći. Za McCullougha nema sumnje da je masovno cijepljenje dovelo do porasta iznenadnih srčanih smrti.

Za status cijepljenja potrebna je transparentnost

On povezuje ovo povećanje s miokarditisom kao nuspojavom eksperimentalnih lijekova za gensku terapiju: navala adrenalina tijekom atletskog natjecanja djeluje kao okidač za srčane probleme kod oboljelih. dr McCullough je iznimno zabrinut i poziva na veću transparentnost u pogledu statusa cijepljenja onih koji su iznenada umrli:

“Vidimo izvještaje o iznenadnoj smrti javnih osoba ili sportaša, jedan za drugim, bez objašnjenja. Obitelji, medicinsko osoblje, liječnici i novinari dužni su objaviti status cijepljenja. Ovo su ispitivana cjepiva i povezana su sa smrću u recenziranim studijama.”

dr Peter McCullough

Između ostalog, poziva se na studiju obdukcije Petera Schirmachera i kolega, koji su identificirali miokarditis kao potencijalno fatalnu komplikaciju cijepljenja protiv Covida.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp