Kako su Covid ograničenja uništila najveći Kineski sajam hrane i pića


  1. kineski sajam hrane i pića (CFDF) održan je od 10.11.2022. – 12.11.2022. godine u Chengdu International Exhibition & Convention Center, Century City, Chengdu, Kina. Kineski sajam hrane i pića najduža je, najveća i najutjecajnija izložbena i trgovačka platforma u kineskoj industriji alkohola i hrane. Godišnji sajam hrane i pića – China (Chengdu) Food and Drinks Fair (CFDF) i ovaj se put temeljito i potpuno pripremio za, kako su rekli „formaliziranu, profesionalnu i internacionaliziranu orijentaciju kao najznačajnija industrijska platforma za spajanje proizvođača i kupaca, izgradnju marketinških sustava, promicanje imidža marke, razmjenu informacija, kao i olakšavanje trgovinskih ulaganja i suradnje“.

Svi proizvođači, distributeri i otkupljivači alkohola, hrane, bezalkoholnih pića, aroma, prehrambenih aditiva, prehrambenih pakiranja i prehrambenih aparata i ovaj su put bili više nego dobrodošli na ovaj sajam. Ovakav sajam obično privuče veliki broj izlagača i posjetitelja sa svih strana svijeta.

No, pandemijske mjere učinile su svoje. Naime, po snimkama sa 106.- og po redu sajma hrane i pića u Chengduu mogli bismo zaključiti kako je zbog pandemije sajam propao i kao da na istom nije bila baš neka gužva. Čini se kao da istom nije prisustvovao nitko osim izlagača, osoblja za čišćenje, zaštitara, novinara te pokojeg VIP posjetitelja. Brojni trgovci zbog Covid ograničenja nisu mogli doći, pa je atmosfera na sajmu bila više nego otužna.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp