Kralj Charles III za radnim stolom pretjerano brine o svakom detalju podsjećajući na opsesivno-kompulzivne poremećaje


Kralj Charles III za svojim radnim stolom pokazuje blage znakove kompulzivnog ponašanja poklanjajući pretjeranu pažnju detaljima. Pojedini korisnici društvenih mreža zbog njegova su se perfekcionizma našalili na njegov račun usporedivši ga s Mr. Beanom iz epizode Mr. Bean polaže ispit iz 1991. godine.

Nije poznato pati li kralj Charles III od opsesivno-kompulzivnog poremećaja ili se možda samo radi o opsesivno-kompulzivnom poremećaju ličnosti. Naime, postoji svojevrsna sličnost između opsesivno-kompulzivng poremećaja i opsesivno-kompulzivnog poremećaja ličnosti, no ova se dva poremećaja ipak mogu jasno razlikovati.

Kod opsesivno-kompulzivnog poremećaja ličnosti radi se o naglašenim crtama ličnosti gdje osoba poklanja preveliku pažnju detaljima i teži perfekcionizmu, no sklonost ovakvom ponašanju ne remeti bitno njeno svakodnevno funkcioniranje te se ne razvijaju kompulzivne radnje, niti tikovi koji su tipični za ovakva stanja.

Bilo kako bilo, ne mora se uopće raditi o opsesivno-kompulzivnom poremećaju, ali zabavno je vidjeti Kralja Charlesa III kako pomno brine o detaljima za svojim radnim stolom. Jednako je usredotočen na svaki detalj, kao što je Mr. Bean usredotočen na to kako će složiti svoje kemijske olovke za stolom i kasnije prepisivati na ispitu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp