Net Zero’ agenda dovest će do kraja moderne civilizacije, upozorava vrhunski znanstvenik


Jedan od vodećih svjetskih znanstvenika upozorio je da će program “Net Zero” dovesti do kraja moderne civilizacije.

U nedavno objavljenom  znanstvenom radu , dr. Wallace Manheimer, poznati nuklearni fizičar, izdao je osuđujuću optužnicu protiv političkog projekta Net Zero.

Manheimer tvrdi da će potpuno oslanjanje na zelenu energiju, poput energije vjetra i sunca, imati strašne posljedice za čovječanstvo.

“Ne samo da će ova nova infrastruktura propasti, nego će koštati bilijune, uništiti velike dijelove okoliša i biti potpuno nepotrebna”, upozorava.

Ulozi su “ogromni”, dodaje.

Dr. Manheimer ima doktorat iz fizike na MIT-u i ima 50-godišnju karijeru u nuklearnom istraživanju.

Njegov rad uključuje istraživanje u Odjelu za fiziku plazme u američkom mornaričkom istraživačkom laboratoriju.

Manheimer je objavio preko 150 znanstvenih radova.

Prema njegovom mišljenju, “sigurno nema znanstvene osnove” za očekivanje klimatske krize zbog previše ugljičnog dioksida u atmosferi u sljedećem stoljeću ili tako nešto.

On tvrdi da ne postoji razlog zašto civilizacija ne može napredovati koristeći energiju fosilnih goriva i nuklearnu energiju.

Manheimer kaže da bi se napori tada trebali usmjeriti na postupni prelazak na više nuklearne energije.

Naravno, postoji sve više mišljenja koje ističe da Car nema odjeću kada su u pitanju sve moderne zelene tehnologije.

Električni automobili, vjetar i solarna energija, vodik, skladištenje baterija i toplinske pumpe imaju ogromne nedostatke.

Mnoga rješenja zelene agende nisu u stanju zamijeniti postojeće sustave bez razornih posljedica.

Manheimer ističe da su energiju davali ljudi i životinje prije nego što su fosilna goriva postala široka.

Budući da je proizvedeno tako malo energije, “civilizacija je bila tanki sloj na vrhu ogromne planine ljudske bijede, sloj koji su održavale institucije poput ropstva, kolonijalizma i tiranije.”

Njegov argument nagovještava zašto se toliko bogatih slavnih osoba koje signaliziraju vrlinama zalažu za Net Zero.

Ovaj “Real Zero push” doveo bi do zabrane upotrebe svih fosilnih goriva.

Godine 2009. kralj Charles je proglasio da je doba konzumerizma i pogodnosti prošlo.

Međutim, monarh koji posjeduje više palača vjerojatno ne misli da se takva očajnička ograničenja odnose na njega.

Manheimer primjećuje da je korištenje fosilnih goriva proširilo dobrobiti civilizacije na milijarde, ali njegov posao još nije dovršen.

“Širenje dobrobiti moderne civilizacije na cijelu ljudsku obitelj zahtijevalo bi puno više energije, kao i novije izvore”, napominje.

U svom radu Manheimer tvrdi da naglasak na lažnoj klimatskoj krizi postaje “tragedija za modernu civilizaciju”.

Suvremena civilizacija, napominje, ovisi o pouzdanoj, pristupačnoj i ekološki održivoj energiji.

“Vjetrenjače, solarni paneli i pomoćne baterije nemaju nijednu od ovih kvaliteta”, navodi on.

Ovu neistinu progurao je ono što se naziva klimatski industrijski kompleks, koji se sastoji od nekih znanstvenika, većine medija, industrijalaca i zakonodavaca.

Nadalje, nastavlja, ova je grupacija “nekako” uspjela uvjeriti mnoge da je CO 2  u atmosferi, plin neophodan za život na Zemlji, koji izdišemo svakim udahom, ekološki otrov.

Prema Manheimerovom mišljenju, partnerstvo između tvrtki zainteresiranih za vlastiti interes, velikih političara i boraca za uzbunu “doista je nesveti savez”.

Klimatski industrijski kompleks ne potiče raspravu o tome kako prevladati ovaj izazov na način koji će biti najbolji za sve.

“Ne trebamo biti iznenađeni niti impresionirani da su oni koji žele ostvariti profit među najglasnijima koji pozivaju političare na djelovanje”, dodao je.

Možda je jedan od najboljih glasova za bacanje sumnje na približavanje klimatske krize, sugerira autor, profesor emeritus Richard Lindzen s MIT-a.

Lindzen je jedan od vodećih svjetskih autoriteta za kretanje geoloških fluida.

„Ono što će se povjesničari definitivno pitati u budućim stoljećima jest kako je duboko pogrešna logika, zamagljena oštroumnom i neumoljivom propagandom, zapravo omogućila koaliciji moćnih posebnih interesa da uvjeri gotovo sve u svijetu da je CO 2 iz ljudske industrije opasan uništavač planeta toksin”, navodi Lindzen.

“Ostat će zapamćena kao najveća masovna zabluda u povijesti svijeta – da se CO 2 , život biljaka, neko vrijeme smatrao smrtonosnim otrovom.”

Velik dio rada dr. Manheimera razotkriva mnoge pomodne i ispolitizirane nostrume koje okružuju takozvanu “ustaljenu” znanost o klimi.

Raspravljajući o nekim od suprotnih mišljenja koja razotkrivaju očito lažne tvrdnje, on kaže da je “posebno obeshrabrujuće” vidjeti da učena društva iznose konačne tvrdnje kada je toliko suprotnih informacija lako dostupno.

Ističe da je u posljednjih 10.000 godina Zemlja gotovo sigurno bila toplija.

Bilo je toplijih i hladnijih razdoblja, kao i danas.

Za pronalaženje nenarativnih informacija može se koristiti čak i Google, kaže Manheimer.

Iako napominje da Google upozorava da neće dati informacije o “tvrdnjama koje poriču da dugoročni trendovi pokazuju da se globalna klima zagrijava.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp