Putin za kojeg se priča da je na smrtnoj postelji; Naređuje vojsci da se pripremi za 3. svjetski rat

Putin za kojeg se priča da je na smrtnoj postelji; Naređuje vojsci da se pripremi za 3. svjetski rat

Ruski predsjednik Vladimir Putin priprema najveću vojnu operaciju koju je svijet vidio u desetljećima i naredio je vojnim dužnosnicima da se pripreme za ‘3. svjetski rat’.

Putin, za kojeg se priča da je na samrtnoj postelji i bori se s terminalnim rakom, rekao je bliskim suradnicima da Rusija mora napasti prva kako bi stekla prednost u ‘neposrednom’ globalnom ratu protiv Zapada.

Šef vojne obavještajne službe u Ukrajini vjeruje da je Vladimir Putin “smrtno bolestan od raka”:

Vladimir Putin neizlječivo je bolestan od raka i uskoro će umrijeti, tvrdi šef ukrajinske vojne obavještajne službe.

Kyrylo Budanov, bez pružanja dokaza, rekao je da zna da je smrt ruskog despota neizbježna zbog bolesti od raka koja je u tijeku.

Na pitanje koliko brzo bi Putin mogao umrijeti, Budanov je izjavio kako misli da će to doći  “vrlo brzo” …

»Razmišljam vrlo brzo. Nadam se. ‘Nagađanja o Putinovom zdravlju traju već nekoliko godina. Priča se da 70-godišnji ruski čelnik boluje od raka, Parkinsonove bolesti i brojnih drugih bolesti.

Ako je sve ovo istina, mnogi u zapadnom svijetu jako će se radovati kada Putin umre, ali istina je da će onaj tko zamijeni Putina gotovo sigurno biti manje sklon uključivanju u mirovne pregovore.

Da su zapadni čelnici bili mudri, gurali bi mirovne pregovore s Rusijom dok je Putin još tu.

Nažalost, to se neće dogoditi.

U ovom trenutku, Rusi shvaćaju da će se ovaj rat otegnuti i povući dok netko ne napravi stvarno veliki potez da ga okonča. Posljednjih tjedana Rusi su mobilizirali veliki broj vojnika i ogromne količine vojne opreme u Bjelorusiji. Provode se zajedničke vojne vježbe i mnogi su zabrinuti da se priprema pozornica  za nešto stvarno veliko …

Rusija i Bjelorusija proširile su svoju zajedničku vojnu obuku u Bjelorusiji, objavio je u nedjelju obrambeni TV kanal zemlje, dok raste zabrinutost da Moskva vrši pritisak na svog najbližeg saveznika da se pridruži ratu u Ukrajini.

Dvije zemlje dodale su oružje, vojnike i specijaliziranu opremu vježbama i izvodile vježbe oslanjajući se na rusko iskustvo u Ukrajini.

U petak je bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko posjetio vojnu bazu u kojoj su stacionirane ruske trupe kako bi se susreo s trupama i razgovarao o zajedničkim vojnim vježbama.


Reuters  je nedavno sugerirao  da bi Rusi uskoro mogli “pokrenuti novu kopnenu invaziju Ukrajine sa sjevera”…

Rusija i Bjelorusija pojačale su svoju zajedničku vojnu skupinu u Bjelorusiji oružjem, vojnicima i specijaliziranom opremom te planiraju održati zajedničke zračne vježbe, priopćilo je u četvrtak bjelorusko ministarstvo obrane.

Ukrajina je više puta upozorila da bi predsjednik Vladimir Putin mogao pokušati iskoristiti Bjelorusiju za pokretanje nove kopnene invazije na Ukrajinu sa sjevera, korak koji bi otvorio veliku novu frontu u ratu.

Ako Rusi izvedu takvu invaziju, to neće biti s ograničenim brojem trupa kao što smo vidjeli na početku rata.

Tada su Rusi namjeravali natjerati Ukrajince za pregovarački stol, a to očito nije uspjelo. Ako Rusi odluče povući okidač za još jednu invaziju, ovaj put će to biti udarac čekića neodoljive snage.

Stotine tisuća ruskih vojnika došle bi sa sjevera i vjerujem da bi pokušale potpuno presjeći dotok oružja i plaćenika od zapadnih saveznika Ukrajine.

Sada kada se tlo u Ukrajini smrzava, sljedećih nekoliko mjeseci bilo bi idealno vrijeme za novu veliku rusku ofenzivu.

Samo ćemo morati pričekati i vidjeti hoće li se to stvarno dogoditi ili ne.

Ali ono što znamo jest da su društveni mediji prepuni videa ruskih tenkova i vojnih vozila koja se  vlakom šalju u Bjelorusiju.

Snage koje se prikupljaju puno su veće od snaga koje je Rusija rasporedila tijekom početne invazije na Ukrajinu.

A objavljeno je da će Rusija i Bjelorusija održati  “zajedničke taktičke vježbe zračnih snaga”  od 16. siječnja do 1. veljače…

Rusija i Bjelorusija izvest će zajedničke taktičke zračne vježbe od 16. siječnja do 1. veljače, objavili su bjeloruski dužnosnici. Bjelorusija je bila najbliži saveznik Rusije od invazije na Ukrajinu prije više od 10 mjeseci.

Mogu li se takve vježbe zapravo koristiti kao paravan za nešto drugo?

O tome treba razmisliti.

A ako Putin poduzme veliki potez da pokuša okončati rat, što će SAD učiniti kao odgovor?

Ulazimo u vrlo opasno područje.

Kao što je upozorio Gerald Celente, što dulje traje rat u Ukrajini to je vjerojatnije da će rezultirati nuklearnim sukobom…

Gerald Celente mjesecima je govorio da je, suprotno izvješćima da su SAD u “proxy” ratu s Rusijom, Washington trenutno u ratu s Kremljom. Rekao je da će to postati “službeno” tek nakon prvog nuklearnog bljeska ili katastrofalnog lažnog događaja.

Tjednima prije nego što je prvi ruski tenk uletio u Ukrajinu, Biden je odbacio ideju da će se američke trupe uključiti u sukob i otišao toliko daleko da je rekao da neće čak ni pomagati u evakuacijama. Izričito je rekao da bi američka prisutnost mogla izazvati svjetski rat.

Što dulje rat traje, to je veća vjerojatnost da će proizvesti nuklearnu razmjenu.

Naši su vođe trebali pokušati pronaći miran izlaz iz ove zbrke dok je to još bilo moguće.

Sada se čini da se Putin sprema gurnuti sve svoje žetone u sredinu stola, a James Rickards  je prikladno primijetio  da “čini se da klizimo u nuklearni sukob ako se ne probudimo”…

Velika bi opasnost mogla nastati ako SAD glupo nastavi eskalaciju do gorkog kraja kako bi spriječio ukrajinski poraz. Ne predviđam da će se to dogoditi, ali stvari bi mogle eskalirati do točke u kojoj se iz očaja koristi taktičko nuklearno oružje. Od te točke, to je kratak korak prema široj uporabi strateškog nuklearnog oružja.

Opet, ne predviđam konkretno da će se to dogoditi. Ali to je realna mogućnost temeljena na logici eskalacije i čini se da klizimo u nuklearni sukob ako se ne probudimo.

Hoćemo li?

Jako dobro rečeno.

Hoćemo li se probuditi na vrijeme?

Iskreno se nadam, jer je alternativa nezamisliva.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp