Srce, pluća, krvne žile: Evo koliko je Pfizerova genska mRNA injekcija opasna za starije osobe


Među mlađim ljudima odavno je poznato da eksperimentalna cjepiva protiv Covida imaju nevjerojatan omjer štete i koristi. Međutim, nedavno objavljena studija pokazuje da se zdravstveni rizici za starije osobe od Pfizerove genske injekcije nikako ne smiju podcjenjivati.

Kao što već znamo, nekoliko je zemalja već zaustavilo svoje kampanje cijepljenja protiv Covid-19, posebno za mlađe generacije. U Švedskoj i Danskoj , primjerice, to se opravdava upitnim omjerom koristi i štete. Istovremeno, pola svijeta već nekoliko mjeseci ima ustrajno visoku prekomjernu smrtnost, ali to nije zbog korona virusa. Nešto što su kritični stručnjaci dosljedno povezivali s eksperimentalnim cjepivima protiv Covida. Ali u mainstreamu se to jednako studiozno ignorira kao što je to slučaj u politici u mnogim zemljama.

Sada je, međutim, američka Uprava za sigurnost hrane i lijekova FDA objavila vlastitu studiju o sigurnosti cjepiva kod starijih osoba, što je prilično izazovno. Ova se studija usredotočuje na osobe u dobi od 65 i više godina i opasne nuspojave svakog cjepiva u ovoj dobnoj skupini. Rezultat je više nego zabrinjavajući za Pfizerovu hvaljenu injekciju gena.

Studija je promatrala 30.712.101 osobu koja je primila različite doze cjepiva Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson između 11. prosinca 2020. i 15. siječnja 2022. Zabrinjavajuće je što su autori studije identificirali četiri statistička signala povećanog rizika od akutnog infarkta miokarda (ACI), plućne embolije (PE), diseminirane intravaskularne koagulacije (DIK) i imunološke trombocitopenije nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom. Za cjepiva Moderna i Johnson & Johnson, istraživači nisu pronašli statističke dokaze u 14 ispitanih ishoda.

Rezultati u brojkama: PE (plućna embolija) bila je 54 posto veća, ACI (srčani udar) 42 posto, DIC (poremećaji zgrušavanja krvi) 91 posto, ITP (trombocitni poremećaji) 44 posto. Ovo su zapravo vrlo jasni znakovi upozorenja, ali vrlo je vjerojatno da će ih (još jednom) ignorirati glavni mediji i zdravstvena tijela diljem svijeta. A zašto to? Zato što se ne uklapaju u narativ “cjepiva djeluju i sigurna su” koji propagandistički narativ kruži već više od dvije godine. Autori studije također su pokušali različitim usporednim izračunima i analizama doći do zaključka da vrijednosti za srčani udar, intravaskularnu koagulaciju i trombocitopeniju nisu dosegle statističku značajnost. Međutim, sigurnosni signal za plućnu emboliju je ostao.

Unatoč tome, autori studije pišu kako i dalje vjeruju (da, znanost je danas očito više stvar vjere – osobito za one koji su svjedoci Corone – očito više nego ikada) da potencijalne dobrobiti ovih eksperimentalnih cjepiva nadmašuju potencijalne opasnosti od nuspojave. Podaci iz Australije, primjerice, pokazuju da oni koji su više puta cijepljeni završe u bolnicama kao tzv.korona pacijenti. Ovo postavlja pitanje kako se može vjerovati u veću korist od ovih eksperimentalnih cjepiva kada se cijepljeni ne samo suočavaju s potencijalno smrtonosnim nuspojavama, već imaju i veći rizik od hospitalizacije nakon infekcije SARS-CoV-2.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp