Whatsapp će korisnicima nuditi opciju za situacije kad nema interneta


Aplikacija za izravnu razmjenu poruka WhatsApp uskoro će omogućavati korisnicima da se povežu putem proxy poslužitelja kako bi mogli ostati na mreži ako je internet blokiran, nedostupan ili na bilo koji način poremećen.

Tako pozivaju svoju globalnu zajednicu da volontira u dijeljenju proxyja kako bi pomogli ljudima da slobodno komuniciraju. Iz WhatsAppa kažu da će ponuditi smjernice o tome kako ih postaviti.

Osobne poruke bile bi i dalje zaštićene end-to-end enkripcijom, osiguravajući da ostanu između vas i osobe s kojom komunicirate i da nisu vidljive nikome drugome, niti proxy poslužiteljima, WhatsAppu ili Meti.

“Za ljude s vladinim ograničenjima pristupa internetu, kao što je bio slučaj s Iranom, korištenje proxy poslužitelja može omogućiti ljudima da zadrže vezu s WhatsAppom i ostatkom svijeta uz besplatni, necenzurirani internet. Omogućit će ljudima diljem svijeta da ostanu povezani čak i ako im pristup internetu blokiraju neki zlonamjerni akteri”, rekao je Juras Juršėnas, iz tvrtke za proxy i online prikupljanje podataka Oxylabs za BBC.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp