Digitalizacija valute i što ćemo tad?


Narode, što ćemo kad dođe do digitalizacije valute? Na primjer; objave da će povući gotovinu i da će sve biti isključivo na kartice (za početak), a s vremenom i na dlan ili čelo. I što ćemo tad, pitamo li se?

Neki stalno pišu i žale za kunom što je legitimno i u redu, ali je to pitanje praktički zatvoreno. Bili smo spori, iznenađeni, neupućeni, zbunjeni, a oni poneki među nama koji su sve znali nisu bili odlučni da na vrijeme pokrenu neke akcije koje bi zaustavile uvođenje Eura. A pitanje je i što se moglo?!

Stvarno ne znam što bi osim ogromnog izlaska naroda na ulice moglo zaustaviti gore spomenuto, recimo, možda, 200.000 Hrvata koji traže referendum o uvođenju Eura?! Ipak, sad već i dobro znamo da za to nismo sposobni jer ključeve toga drže stranke lažne oporbe (jer objektivno u Hrvatskoj prava oporba ne postoji) i sindikata. Dva dobro vidljiva kraka hobotnice koja vlada Hrvatskom i koja nas guši i ne da nam naprijed. To sve znamo…

Sad se postavlja pitanje, na koje imamo priliku na vrijeme tražiti odgovore, što ćemo kad krene ono iz naslova? Znam, već vidim kako neki govore: “ne treba se bojati dok to ne dođe, ako ne budemo spominjali i bojali se, neće to ni doći kod nas” i tome slično. No, ja ipak mislim da kad ugasimo svijetlo i ništa ne vidimo, gurnemo glavu u pijesak ili se pravimo da nešto ne postoji, da to ipak i dalje postoji i što je još gore prilazi nam.

Mislim čak da nas je, nedvojbeno, to pravljenje da je sve u redu i dovelo tu gdje jesmo, a znamo gdje smo, da se ne lažemo. Zamislite, jedan dan to krene, naravno, ne preko noći, ali obično tako brzo da nismo sigurni je li san ili java i oni kažu – više nema gotovine?

Sve, sve, al’ baš doslovno sve je samo i isključivo na karticu. Zamislite si u kakvom sosu i škripcu ćemo se naći?! Koja li će tad kontrola nastati i koliko toga će nam oduzeti? Razmišljajte o tome…

Što nam je činiti, stvarno ne znam? Vjerujem i nadam se da postoje oni koji znaju i da će se to riješiti. No, da bi se to riješilo, mora nam sad još uvijek, koliko toliko na vrijeme, to pitanje biti na pameti. Nećemo valjda dozvoliti i ovaj put da nas iznenade?! Moramo nešto smisliti i djelovati na vrijeme, jer prevencija problema najbolje rješava probleme!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp