Stručnjaci upozoravaju da Kaliforniju čeka ‘mega potres’ nakon neobične ‘Parade ciklona’


Stručnjaci su upozorili da će Kalifornija doživjeti niz “mega potresa” koji će trajno promijeniti zemljopis države.

Ono čemu sada svjedočimo u Kaliforniji je različito od svega što smo ikada prije vidjeli. Tijekom posljednjih nekoliko tjedana državu je pogodila “parada ciklona”.

Nažalost, ove oluje su daleko od kraja jer će “atmosferske rijeke” nastaviti slijevati više kiše u Kaliforniju barem još nekoliko dana. 

Međutim, većina ljudi ne shvaća da je prije desetak godina John Paul Jackson doživio nadnaravno iskustvo u kojem mu je pokazano da će “oluja nevjerojatne snage” pogoditi Kaliforniju i da će to biti znak koji prethodi “ veliki potres”.

Ovdje možete vidjeti video snimak Johna Paula Jacksona koji opisuje ono što mu je prikazano:

Ako živite na zapadnoj obali, video koji ste upravo pogledali trebao bi vas naježiti do srži. Slijedi vrlo grub prijepis primjedbi Johna Paula Jacksona…

“Postoji potres za koji se predviđalo da će uništiti Kaliforniju. Što znači da će neboderi pasti da će se oblik Sjedinjenih Država promijeniti nakon tog potresa. To se neće dogoditi sve dok ne bude oluje – velika oluja doći će u Kaliforniju. Ili je uragan nevjerojatne snage, ili je oluja nevjerojatne snage. Ali veliki, veliki uragan ili nevjerojatna sila doći će do Kalifornije, a potres koji će je uništiti neće se dogoditi dok se to ne dogodi. Dakle, postoji način da se kaže, u redu, imam vremena, ali to ne znači da neće biti potres sutra od 7,5, po rihteru znate, ili sljedeći tjedan ili dva tjedna od sada neke magnitude. Govorim o onom koji mijenja oblik Kalifornije gdje ne želite živjeti u Kaliforniji, bilo gdje u Kaliforniji, kada se to dogodi ili možda čak veći dio zapadne obale. Gdje se formira unutarnji ocean i Baja postaje otok, a ušće unutarnjeg oceana formira se između San Diega i Los Angelesa. To se neće dogoditi prije nego dođe ta oluja. To je znak koji Bog daje ljudima – ne brinite za taj veliki. Jer će se ovaj znak prvi dogoditi.”

Godinama sam se pitao kako bi izgledala oluja ove prirode.

Nažalost, čini se da je vrsta oluje koju  je opisao John Paul Jackson konačno stigla …

Udarci ne prestaju stizati u Kaliforniju dok se država suočava s napadom atmosferskih riječnih oluja koje su donijele obilne kiše i po život opasne poplave, odrone blata i naplavine u mnogim dijelovima države.

Široko rasprostranjene poplave prijavljene su diljem Kalifornije u ponedjeljak, s više od 300 izvješća o poplavama koje su stigle u razne urede Nacionalne meteorološke službe diljem države. Dok je jaka kiša natopila veći dio Golden Statea, okruzi Santa Barbara, Ventura i San Luis Obispo bili su posebno teško pogođeni, s više od 15 inča kiše palo je u višim predjelima.

Nepotrebno je reći da atmosferske rijeke koje su harale Kalifornijom nisu uragani.

Ali CNN  je upravo objavio članak  koji ih uspoređuje s uraganima…

NOAA-ini lovci na uragane sada bi mogli biti jednako zaposleni kao što su bili tijekom sezone uragana. Međutim, oni ne lete kroz uragane, već zbog atmosferskih riječnih sustava koji muče Kaliforniju od božićnog tjedna.

Atmosferske rijeke možda neće biti na naslovnicama na isti način na koji to čine uragani, ali mogu imati ekstremne posljedice.

“Atmosferske rijeke mogu proteći cijeli Pacifik. Duge su i uske, ali su puno veće od uragana,” rekla je koordinatorica Atmospheric River Reconnaissance Anna Wilson.

Zanimljivo je napomenuti da je u vrijeme kada princ Harry i Meghan Markle traže više pozornosti nego ikad, grad u Kaliforniji u kojem žive posebno pogođen …

Grad Montecito, dom britanskog princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle, bio je pogođen kišom – prijeteći opasnim odronima blata na brdima već natopljenim tjednima kiše – i izazvala je nalog za evakuaciju.

“Budući da su planine upravo ondje, kad stvarno pada kiša, pada jako velikom brzinom… prilično je opasno vrlo brzo”, rekao je stanovnik Daniel DeMuyer za AFP.

Montecito je inače tako nevjerojatno lijepo mjesto, ali sada su poplave donijele apsolutno katastrofalne uvjete.

Kako je Ellen Degeneres  javno priznala, lokalno stanovništvo nikada nije vidjelo ovako nešto…

Nažalost, dolazi još puno kiše.

Zapravo, izvješćuje se da će još jedan veliki ciklon  “udariti u obalu Tihog oceana u srijedu” …

Dok posljednja oluja koja je pogodila Kaliforniju počinje popuštati u utorak, ostavljajući za sobom ozbiljne poplave i razaranje, stanovnici će se pripremati za još jedan “ogromni” ciklon koji će u srijedu udariti u obalu Tihog oceana, predviđaju prognostičari.

Prema posljednjoj kratkoročnoj prognozi Nacionalne meteorološke službe (NWS), ovaj vremenski sustav koji se “brzo pojačava” utjecat će na područja od sjeverne Kalifornije i uz obalu do pacifičkog sjeverozapada.

A prognostičari upozoravaju da  nakon toga dolaze još veće oluje.

Ovo čemu svjedočimo definitivno nije normalno …

Dakle, je li ovo definitivno ono što je John Paul Jackson vidio prije toliko godina?

Mislim da to ne možemo sa sigurnošću reći, ali bez sumnje ova oluja izgleda prikladna.

I dok sam istraživao za ovaj članak zapravo sam pronašao stari članak u Newsweeku koji je raspravljao o znanstvenoj studiji koja je zaključila da potresi duž rasjeda San Andreas zapravo mogu biti uzrokovani kišom…

Potresi duž rasjeda San Andreas u Kaliforniji izazvani su zimskom kišom i snijegom, otkrili su znanstvenici.

Otkriće je važno jer nam pomaže razumjeti što izaziva potrese – i kada je vjerojatnije da će se dogoditi.

Svakako ne sugeriram da se “Veliki” mora dogoditi odmah.

Moglo bi se dogoditi vrlo brzo, ili bi se moglo dogoditi u nekom trenutku kasnije.

Ali ako su ciklone koje su pogađale Kaliforniju ono što je vidio John Paul Jackson, to znači da više ništa ne sprječava dolazak ogromnog potresa koji će trajno promijeniti zemljopis Kalifornije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp