USC zabranjuje riječ ‘polje’ jer bi mogla uvrijediti potomke ropstva

USC zabranjuje riječ ‘polje’ jer bi mogla uvrijediti potomke ropstva

Sveučilište južne Kalifornije potpuno se posvetilo Orwellu i službeno uklonilo svako spominjanje riječi ‘polje’ iz nastavnog plana i programa i akademskih referenci jer navodno ima “rasističke” konotacije. Ovo nije satira.

Sveučilište je objavilo da će izrazi kao što su “staza i polje”, “polje studija” i “odlazak na polje” biti zabranjeni i zamijenjeni opskurnim riječima uključujući “praktikum” kako bi se izbjeglo vrijeđanje bilo koga i kako bi se unaprijedio cilj – anti- rasizam.

Uklanjanje riječi nadahnuto je djelom ‘1984.’ Georgea Orwella i novogovorom, u kojem je dopušteni rječnik temeljito reduciran kako bi se kontrolirala misao. Moć nad jezikom izjednačava se s moći nad stvarnošću, i to je razlog zašto su probuđeni progresivci odlučni u ograničavanju raspona prihvatljivih riječi u ime političke korektnosti.

Prema pismu koje objašnjava odluku, “ova promjena podržava antirasističku praksu socijalnog rada zamjenom jezika koji bi se smatrao anticrnačkim ili antiimigrantskim u korist inkluzivnog jezika.”

“Jezik može biti moćan, a izrazi kao što su ‘odlazak na polje (teren)’ ili ‘poljski (terenski) rad’ možda imaju konotacije za potomke ropstva i radnike imigrante koje nisu benigne,” dodaje se.

Očigledno, kroz ljudsku povijest, samo su crni robovi i radnici imigranti ikada radili u poljima. Poljoprivrednici i domaći radnici na farmama vjerojatno nikada nisu postojali.

Društveni odjel sveučilišta rekao je da je ova promjena ključna za “odbacivanje ideologije nadmoći bijelaca, antiimigrantskih i crnačkih ideologija” i za osposobljavanje studenata socijalnog rada da “razumiju i utjelovljuju društvenu i rasnu pravdu”.

Izvješće sa summita : Drugim riječima, eliminacija potpuno bezopasnih riječi jer bi mogle uvrijediti šačicu idiotskih imbecila ključna je komponenta sveučilišne linije tvornice borbenih sesija, koja mora proizvoditi stalan dotok kadeta jezične policije ispranog mozga kako bi vladali našom novom probuđenom distopijom.

Kao što smo ranije istaknuli , Sveučilište Stanford predložilo je dodavanje pojma “Amerikanac” na crnu listu s drugim “štetnim” riječima, obrazlažući da je “previše usmjeren na SAD” i ne uključuje dovoljno druge zemlje.

Iako je Stanford morao povući tu politiku, sada je uobičajeno da navodne obrazovne institucije pokušavaju zabraniti obične riječi i izraze kao dio prisege na lojalnost probuđenoj gomili.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp