Milijarder Bill Gates je organizirao “Pitanja i odgovore” na Redditu


Suosnivač Microsofta i milijarder Bill Gates ponovno je upitan o svojim poslovima s pokojnim osramoćenim pedofilom i trgovcem ljudima Jeffreyjem Epsteinom u njegovoj 11. objavi na Redditu  – Pitaj me bilo što.

Bill Gates jednom godišnje poziva javnost da mu postavlja pitanja na Redditu, prema povijesti njegovog korisničkog računa.

“Nedavno sam saznao da ću ove godine postati djed i proveo sam neko vrijeme razmišljajući o tome što je važno dok ulazimo u 2023. godinu. Slobodno me pitajte zbog čega sam uzbuđen u godini koja je pred nama, za našu rad u Zakladi ili bilo što drugo”, napisao je Gates u svojoj objavi na Redditu.

Samo 30 minuta nakon objave, Gates je odmah bio zatrpan pitanjima o svom odnosu s Epsteinom, kao i o njegovoj rasprostranjenoj kupnji američkog poljoprivrednog zemljišta.

“Što je s tvojim prijateljstvom s Epsteinom? Zašto si provodio vrijeme s tim tipom?” napisao je korisnik kinglinusthefirst.

“Hej Bill, što si radio na tom otoku s Epsteinom?”, upitao je Gatesa korisnik StinkyLettuce.

“Hoćeš li biti jasan u vezi s Epsteinom? “Slušao sam Vaše odgovore i ništa me iz Vaših riječi i govora tijela nije uvjerilo da ste imali periferni odnos s tim čovjekom”, dodao je UserNameTaken_KitSen.

Gates nije odgovorio ni na jedno pitanje o Epsteinu.

Međutim, kada ga je korisnik bortodeeto upitao o kupnji poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, Gates je umanjio koliko zemlje posjeduje i zanijekao da je to dio bilo kakvog “velikog plana”.

“Zašto kupujete toliko poljoprivrednog zemljišta, mislite li da je to problem s bogatstvom milijardera i koliko možete neproporcionalno steći?” napisao je korisnik Reddita.

“Posjedujem manje od 1/4000 poljoprivrednog zemljišta u SAD-u. Uložio sam u te farme kako bih ih učinio produktivnijima i otvorio više radnih mjesta. Ne postoji velika shema – zapravo, sve te odluke donosi profesionalni investicijski tim”, odgovorio je Gates.

“Što se tiče vrlo bogatih, mislim da bi trebali plaćati puno više poreza i s vremenom razdavati svoje bogatstvo. Bilo je vrlo ispunjavajuće i to je posao s punim radnim vremenom”, dodao je Gates.

“Kakav je bio otok Epstein?” upitao je Zesticlose-Result-87. “Što si tamo radio?”

Gates je odgovorio da nikada nije posjetio nijedan od njegovih otoka. “Imao sam sastanke na kojima smo razgovarali o financiranju Globalnog zdravlja”, rekao je. – Gledajući unatrag, žalim što sam ga upoznao.”

“Žalim zbog onoga što sam učinio”, rekao je Gates. “Imao je odnose s ljudima za koje je rekao da će, znate, pridonijeti globalnom zdravlju, što je moj interes…”

Gates je naizgled pokušao opravdati svoju vezu s Epsteinom jer “ni približno dovoljno filantropije ne ide u tom smjeru”.

“Ti sastanci su bili greška. Nisu rezultirali onim što je tvrdio i ja sam ih prekinuo”, rekao je Gates pratiteljima na Redditu..

Ranije se tvrdilo da Gates održava prijateljstvo s Epsteinom jer je bio uvjeren da će mu osramoćeni milijarder pomoći da dobije Nobelovu nagrad

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp