Ukrajinska tvrtka Gorsad Kyiv javno glamurizira pedofiliju i zlostavljanje djece


Ako ste mislili da je “Balenciagagate” gotov, razmislite ponovno. Tvrtka u Ukrajini koja je specijalizirana za alternativnu fotografiju proizvodi sadržaj koji glamurizira seksualizaciju i zlostavljanje djece.

*Imajte na umu da ovaj članak sadrži uznemirujuće slike. Namijenjeno čitateljima od 18 godina i starijima.*

Uznemirujuće fotografije maloljetnika počele su kružiti internetom nakon što su korisnici otkrili Instagram račun pun neprikladnih slika. Dotični račun je u vlasništvu @grsdkyiv, a pripada tvrtki koja se zove Gorsad Kyiv. Većina njihovih fotografija prikazuje zlostavljanje male djece. Ispod je fotografija dva dječačića s glavama u plastičnim vrećicama. Postoji još jedna slika djevojčice koja leži u krevetu s ogrlicom na glavi, a druga maloljetnica se vidi s lancem oko vrata.

U postu ispod, mlada djevojka zamotana u plastičnu vrećicu leži u krevetu, a plavokosa djevojka – koja izgleda kao da ima manje od 7 godina – provokativno pozira napola razgolićena i u štiklama.

Prema njihovoj službenoj web stranici, Gorsad je kijevski “trio umjetnika” po imenu Masha Romaniuk, Ulik Romaniuk i Vitya Vasylie. Oni su “specijalizirani za alternativnu fotografiju i provokativni video sadržaj”, a njihovi su radovi “uglavnom fokusirani na mladost, osjećaje i seksualnost u svim njihovim posebnostima i neobičnostima”. Često surađuju s modnim izdanjima.

Njihova lista klijenata uključuje TTSWTRS, Litkovskaya, Luxoptica, Skim milk LA, Tender and Dangerous, HOOD BY AIR, Alan Badoev, Max Barskih, Ariel Pink, Dazed magazine, Desillusion Skatebording i Cashbroke. Gorsadovi radovi objavljeni su u velikim časopisima uključujući Vogue, L’Officel, Numero, Liberation, Dazed magazine, Kapital-noviny, ID, Vice, Dust, Tush, Trip mag, Tissue Mag, S Mag i druge.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp