David Icke – niti jedan događaj u politici nije slučajan (datum priznanja RH i ukidanje kune kao platežnog sredstva)


Na današnji dan 15. siječnja 1992. godine sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) danas Europske unije, priznale su Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu: Irska, Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Španjolska i Ujedinjena Kraljevina. Ovim državama istoga dana istom odlukom pridružile su se Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska. 

Prve zemlje koje su od 26. lipnja do 14. prosinca 1991. godine priznale Republiku Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu bile su zemlje koje tada nisu bile međunarodno priznate – Slovenija, Litva, Ukrajina i Letonija. 

Prva međunarodno priznata država koja je priznala Hrvatsku bio je Island koji je ovu odluku donio 19. prosinca 1991., kada i Njemačka, ali je odluka Njemačke stupila na snagu 15. siječnja – danom priznanja i ostalih članica EZ-a. 

Danas se također obilježava 25- godišnjica mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja. Republika  Hrvatska se prisjeća 15. siječnja 1998. godine kada je dovršen proces povratka okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske. Razdoblje mirne reintegracije, za čije je provođenje Vijeće sigurnosti UN-a uspostavilo posebnu Prijelaznu upravu UN-a u istočnoj Slavoniji (UN Transitional Authority in Eastern SlavoniaUNTAES), započelo je 15. siječnja 1996., a završilo 15. siječnja 1998. godine.

Vođa prijelazne uprave UNTAES – bio je američki general Jacques Klein. Sada nakon 25 godina možemo se s pravom upitati – da li je mirna reintegracija bila zapravo naša kapitulacija, kako to ističe naš umirovljeni bojnik profesor Tomislav Bilogrivić, a i mnogi drugi.

Danas smo i nakon gotovo 29 godina izgubili i kunu kao valutu Republike Hrvatske. Od danas 15. siječnja 2023. godine euro je jedina službena valuta u Republici Hrvatskoj.

David Icke često naglašava da događaji u politici i društvu nisu slučajni, tako da možemo zaključiti da datum međunarodnog priznanja Republike i ukidanje kune kao platežnog sredstva, ima neku poruku.

Tu poruku nam šalje vladajuća elita u RH (Plenković), kao i u EU (Ursula von der Leyen), a glasila bi – svoj suverenitet predali ste u ruke Bruxellesa te 1 posto moćnika okupljenima u Svjetskom ekonomskom forumu Klausa Schwaba.

Njemački list Die Welt piše o „sirotinji koja ulazi u eurozonu. Hrvatske mirovine se kreću od 300, 325, 350, 400 eura….“.

Najniža slovenska mirovina iznosi 600 eura, a naši građani jure u Brežice u shopping da bi prošli jeftinije. To je surovost današnje Hrvatske, za koju su tolike žrtve podnijete u povijesti, da bi građani bili sretni i imali dostojanstveni život.

No, smatram da nije sve izgubljeno, još uvijek ima nade – kako sve asocijacije u koje Hrvatska ulazi neslavno završe, mislim da će Hrvatska u sljedećih 10 godina ponovno biti potpuno neovisna država i s kunom kao valutom.

Ovo razdoblje će biti kao u čuvenom westernu i kultnoj pjesmi Dire Straitsa – Once Upon A Time In The West.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp