Lula da Silva naredio dužnosnicima da ‘nasilno ubrizgaju prosvjednicima’ cjepiva protiv COVID-a kao ‘kaznu’

Lula da Silva naredio dužnosnicima da ‘nasilno ubrizgaju prosvjednicima’ cjepiva protiv COVID-a kao ‘kaznu’

Novoimenovani brazilski predsjednik Lula da Silva naredio je dužnosnicima da počnu prisilno cijepiti prosvjednike protiv COVID-19 kao kaznu za njihovo neslaganje.

Mladi globalni vođa kaže da želi poslati poruku upozorenja pro-Bolsonarovim pristašama stavljajući svoje političke neprijatelje u improvizirane ćelije i ubrizgavajući im otrovne mRNA injekcije.

Do sada je režim Lule da Silve uhitio gotovo 2000 prosvjednika koji su se usudili dovesti u pitanje rezultate izbora 2022. u Brazilu.

Otprilike sedamsto šezdeset i troje prosvjednika optuženo je za invaziju i uništavanje javnih zgrada na Praca dos Tres Pederes. Trenutačno se testiraju na bolest, prisilno cijepe i šalju u improvizirane ćelije dok čekaju daljnju kaznu. Zatvorenici se žale Federalnom vrhovnom sudu Brazila tražeći slobodu.

Brazilskim političkim zatvorenicima na silu se ubrizgavaju smrtonosne injekcije za covid-19

Prema podacima vlade Saveznog okruga, broj do sada zaokruženih osoba uključuje 498 muškaraca i 265 žena. Muškarci se šalju u Privremeni pritvorski centar Papuda, a žene se odvajaju i šalju u odvojene strukture u Colmeiji. Novinari s terena iznijeli su detalje o uvjetima s kojima se suočavaju ovi politički zatvorenici. Zatvorenici dobivaju uniformu i zarolani madrac, bez jastuka i pokrivača. Dobivaju higijenski pribor koji uključuje sapun, ženske jastučiće, pastu za zube i četkicu za zube. Ćelije su različitih veličina i mogu primiti nekoliko zatvorenika. Kupaonica je dostupna u ćeliji. Svi mobiteli su oduzeti. Zatvorenici koji podržavaju Bolsonara odvojeni su od ostalih zatvorenika.

Što je najšokantnije, zatvorenici se tretiraju kao medicinski robovi. Prisiljeni su proći medicinske testove i biti podvrgnuti ubodima covida-19. U logore je raspoređena medicinska radna grupa koja je zatočenicima, protiv njihove volje, ubrizgala cjepivo protiv covida-19. Za mnoge od zatočenika, ovi prisilni ubodi su kao smrtonosni hitac. Covid cjepiva već su ubila više od 32.000 ljudi u Brazilu.

Svaki pritvorenik za kojeg se utvrdi da ima komorbiditet također je prisiljen uzimati lijekove koje je odobrila vlada. Zatvorenici se hrane gadnom hranom dok čekaju svoje virtualno saslušanje pred sucem i tužiteljem.

Kada dođe vrijeme da se pojave pred sucem, pritvorenici se dovode u okruženje nalik zatvoru koje se naziva parlatorij. Ove improvizirane sudnice stvorili su komunisti tijekom skandala s covidom-19 koji su nastojali olakšati karantenu i fizičku izolaciju necijepljenog stanovništva. Ovi parlatoriji se sada koriste kako bi se ubrzao progon političkih zatvorenika, koji su protiv svoje volje prisiljeni priznati svoju podršku režimu Luiza Inácia Lule da Silve.

Tijekom ovih sesija, sudac se pojavljuje virtualno iznad ekrana. Pritvorenici imaju malo vremena da prezentiraju svoj slučaj virtualnom sucu i tužitelju. Kako bi se ubrzao proces, trideset sudaca raspoređeno je na ekranu kako bi se bavili više slučajeva odjednom. Optuženima pomaže branitelj, ali postupak za svaki postupak ukupno traje oko 20 do 30 minuta. Onima koji su zatečeni u oštećenju imovine odmah se izriču kazne. Tužbe za koje nedostaju izravni dokazi šalju se izravno Saveznom vrhovnom sudu, gdje ministar Alexandre de Moraes donosi presudu o zahtjevu pojedinca za slobodom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp