Tinejdžerica je tešku doživjela traumu, vidjevši golu trans ženu s penisom u ženskoj svlačionici


Tinejdžerica je plakala pred kalifornijskim gradskim vijećem dok se prisjećala svoje traume kada je vidjela ‘golog muškarca’ u ženskim svlačionicama u svojoj lokalnoj školi.

Rebecca Philips, 17, obratila se skupu u Santeeju, gradskom predgrađu San Diega, u srijedu navečer kako bi zahtijevala reformu postojeće politike nakon susreta s neidentificiranom transrodnom ženom.

Ispričala je vijeću kako se prije dva tjedna presvlačila nakon plivanja u Santee YMCA kad je vidjela transrodnu ženu golu u svlačionicama.

‘Dok sam se tuširala nakon treninga, vidjela sam golog muškarca u ženskoj svlačionici’, rekla je.

‘Odmah sam se preplašena vratila pod tuš i sakrila iza zavjese dok on nije otišao.’

Philips, koja je nastavila raspravljati o transrodnim politikama na tom području, rekla je da ju je proganjala pomisao da se njezina petogodišnja sestra, koju ljeti dovodi u teretanu, susreće s istom situacijom.

Drhtavim glasom rekla je: ‘Ovo je YMCA, gdje stotine djece provode svoja ljetna poslijepodneva u dječjim kampovima.

‘Ovo je YMCA gdje je moja mala sestra pohađala satove gimnastike.

‘Svlačionica je trebala biti njezino sigurno utočište za tračanje s prijateljicama, tuširanje i presvlačenje.’  

Philips kaže da joj je osoblje reklo da trans žena ima potpuno pravo biti u svlačionicama i da je samo onima koji su u registru seksualnih prijestupnika zabranjen ulazak.

Ženske objekte – svlačionice, skloništa, zatvore – može koristiti bilo tko u Kaliforniji zahvaljujući državnom zakonu koji kaže da se ljudima mora dopustiti korištenje objekata koji su u skladu s njihovim rodnim identitetom.

A u svibnju 2022. godine, tri  demokratska nadzornika za okrug San Diego odlučila su redefinirati riječ ‘žena’ kako bi uključila trans osobe. 

Nathan Fletcher, Terra Lawson-Remer i Nora Vargas odobrili su ovu mjeru. Dvojica republikanaca koji su bili nadzornici glasali su protiv zakona.

Philips je vijeću rekla da je užasnuta tim iskustvom.

Philips je rekla da joj je uprava YMCA-e, upitana o njihovoj transrodnoj politici, rekla da je ‘muškarcu kojeg sam vidjela doista bilo dopušteno da se tušira gdje god želi’.

Dodala je: ‘Odrastao muškarac može se tuširati uz tinejdžericu u vašem YMCA, ovdje u Santeeju.’

Philips je rekla da je užasnuta odgovorom osoblja YMCA-e.

‘Natjerali su me da se osjećam kao da sam učinila nešto loše’, rekla je.

‘Nepristojno izlaganje muškarca maloljetnici im je predstavljalo neugodnost.’

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp