Australski senator Alex Antic pokrenuo peticiju protiv uvođenja digitalnog identiteta


Australski senator naših korijena, Alex Antic, pokrenuo je peticiju protiv digitalnog identiteta. “Poštovani premijeru, Ne želimo biti prisiljeni koristiti ‘digitalni identitet’ za pristup online uslugama. Ne vjerujemo vašoj vladi i budućim vladama, da bi dali naše najosjetljivije osobne podatke. Duboko smo zabrinuti da će vlade zloupotrijebiti ovaj sustav i koristiti ga za stvaranje sustava socijalnog kreditiranja, u kineskom stilu, kako bi se obračunale s građanima koji se ne pridržavaju linije koju je odobrila vlada.

Zato vas molimo da ukinete zakon o ‘digitalnom identitetu’ i zaustavite uvođenje prisilnih politika digitalnog identiteta u državnim službama. Maknite ruke s naših osjetljivih i privatnih osobnih podataka. Prestanite se družiti s Big Techom, koji želi sve digitalizirati i poništiti razumna politička stajališta desnog centra.

Prestanite voditi ovu zemlju prema sustavu u stilu komunističke Kine, u kojem građani mogu biti odsječeni od kritičnih internetskih usluga, deaktivacijom svog ‘digitalnog identiteta’.”

Traži od naroda da potpiše ovu peticiju za odustajanje vlasti od uvođenja ‘digitalnog identiteta’ ljudi. Laburistička vlada želi uzeti najosjetljivije osobne podatke i žele ih strpati u središnju državnu bazu podataka – savršenu metu za hakere.

Ovim podacima žele generirati ‘digitalni identitet’. Zatim će narod prisiliti da koriste ‘digitalni identitet’, za online transakcije ili pristup online uslugama. Najgori dio? Ovo je prvi korak u sustavu društvenog kreditiranja u kineskom stilu. Ako se ne pridržavate linije, vaš bi ‘digitalni identitet’ mogao biti poništen, što znači da biste bili odsječeni od svijeta online usluga, na koje se ljudi sada oslanjaju. Ovo je temeljna prijetnja slobodi i demokraciji, kako u Australiji, tako i u cijelom svijetu. Senator Alex Antic je liberalni senator koji predstavlja Južnu Australiju u Saveznom parlamentu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp