Robert Malone: mRNA cjepiva za stoku i kućne ljubimce već su tu


Prije nego što možemo raspravljati o mRNA cjepivima za stoku, kućne ljubimce i divlje životinje, prvo se moramo pozabaviti slonom u sobi. Odnosno, kako to da javnost može pristupiti informacijama o kliničkim ispitivanjima na ljudima, ali ne može učiniti isto za klinička ispitivanja koja uključuju zdravlje životinja?

Tijekom prvih dana epidemije AIDS-a, zajednica AIDS-a zahtijevala je javni pristup kliničkim ispitivanjima. Godine 1988. Kongres SAD-a donio je Zakon o proširenju programa Health Omnibus iz 1988. (javni zakon 100-607) koji je naložio razvoj baze podataka Službe za informacije o kliničkim ispitivanjima AIDS-a. Ovaj kongresni zakon motivirao je druge neprofitne skupine povezane s bolešću da također zahtijevaju pristup.

Zakon o modernizaciji uprave za hranu i lijekove iz 1997. izmijenio je Zakon o hrani, lijekovima i kozmetici i Zakon o javnom zdravstvu kako bi NIH zahtijevao da javno objavi bazu podataka kliničkih ispitivanja. To je na kraju dovelo do razvoja web stranice ClinicalTrials.gov. To je omogućilo praćenje studija učinkovitosti lijekova koje proizlaze iz odobrenih novih lijekova (uključujući cjepiva).

Zakon zahtijeva:

  • Federalno i privatno financirana klinička ispitivanja;
  • Svrha svakog eksperimentalnog lijeka;
  • Kriteriji prihvatljivosti ispitanika za sudjelovanje u kliničkom ispitivanju;
  • Mjesto kliničkih ispitivanja korištenih za studiju; i
  • Kontaktna točka za pacijente zainteresirane za upis u ispitivanje.
  • Nacionalna medicinska knjižnica pri Nacionalnom institutu za zdravlje ugostit će javnu web stranicu/bazu podataka

(jedan od mojih bivših klijenata imao je savezni ugovor za podršku ClinicalTrials.gov i Pubmed. Proveo sam vrijeme u stražnjim sobama NLM-a i znam puno o ovim stvarima….)

Web stranica ClinicalTrials.gov koja se može pretraživati ​​postala je dostupna javnosti online 29. veljače 2000.

ClinicalTrials.gov olakšava pretraživanje kliničkih ispitivanja na ljudima. Na primjer, brzo pretraživanje otkriva da je u tijeku više od 50 kliničkih ispitivanja mRNA cjepiva i više od 200 registriranih.

Kod životinja takva baza podataka ne postoji. mRNA cjepiva na “zdravlju životinja” ili veterinarskim tržištima teško je pratiti sve dok tvrtka ili USDA ne budu spremni objaviti informacije o razvoju ili izdavanju proizvoda. USDA i/ili NIH nemaju mehanizam za praćenje potencijalnih novih cjepiva, lijekova ili bioloških proizvoda za tržište životinja.

Stoga se moramo osloniti na priopćenja za tisak, povremene recenzirane radove, konferencijske bilješke, USDA grantove i obavijesti o ugovorima, sveučilišne web stranice i profile tvrtki kako bismo provjerili takve nove proizvode. Neadekvatno, po mom mišljenju, i definitivno netransparentno. Prema saveznom zakonu, javnost bi trebala imati otvoren pristup rezultatima ove vrste federalno financiranog istraživanja.

Na današnjem substacku raspravlja se o stanju mRNA “cjepiva” za “zdravlje” životinja. Oslanjajući se na javne izvore, pregledat ću što je poznato i nepoznato o komercijalnim vezama i partnerstvima, uključenim korporacijama, tekućim istraživanjima i proizvodima u različitim fazama razvoja.

Bayer surađuje s BioNTechom u razvoju mRNA cjepiva, lijekova za zdravlje životinja.
Vijesti o genetičkom inženjeringu i biotehnologiji. 10. svibnja 2016

Bayer će surađivati ​​s BioNTechom u razvoju novih, prvih u klasi mRNA cjepiva i terapeutika za indikacije za zdravlje životinja, objavile su tvrtke danas, u sklopu suradnje čija vrijednost nije objavljena.

Bayer je pristao dati ekskluzivna prava na BioNTechovu mRNA tehnologiju i intelektualno vlasništvo za razvoj mRNA cjepiva za primjenu u zdravlju životinja…

Tvrtke su izjavile da je njihovo partnerstvo prvo takve vrste usmjereno na razvoj mRNA terapeutika posebno za primjenu u zdravlju životinja.

Cjepiva protiv zaraznih bolesti fokus su jedne od tri terapeutske platforme koje BioNTech gradi kroz mRNA tehnologije; druga dva su imunoterapija raka i nadomjestak proteina. Tri platforme dizajnirane su za proizvodnju farmakološki optimizirane RNA koja kodira proteine ​​za ciljanu isporuku in vivo…

  1. To znači da su Bayer i BioNTech više od šest godina radili na mRNA cjepivima za stoku i kućne ljubimce…

Logika predviđa da će se mRNA cjepiva i RNA terapije za životinje i životinje uskoro naći na tržištu.

Bayer, BioNTech razvija nova mRNA cjepiva
Feedstuffs.com 16. svibnja 2016.

Tvrtke surađuju na vrhunskoj tehnologiji kako bi razvile nova rješenja za zaštitu zdravlja kućnih ljubimaca i domaćih životinja.

Opet, obratite pažnju na datum… 2016. To znači da su Bayer i BioNTech radili na mRNA cjepivima za stoku i kućne ljubimce više od šest godina…

Postoje tri terapeutske platforme koje BioNTech gradi kroz mRNA tehnologije koje će se koristiti u stoci i kućnim ljubimcima.

  • Cjepiva protiv zaraznih bolesti
  • Imunoterapija raka i
  • Zamjena proteina.

Bayer proizvodi mRNA cjepivo u Njemačkoj
Web stranica Bayera, 1. veljače 2021

“Nakon razgovora s njemačkom vladom postalo je jasno da je potrebno povećati trenutni proizvodni kapacitet za cjepiva, posebno za potencijalne varijante virusa SARS-CoV-2.

To uključuje potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta, kao i srodnu proizvodnu stručnost u Njemačkoj.

Mi u Bayeru pridonijet ćemo još više stavljanjem više cjepiva na raspolaganje u borbi protiv pandemije.

Dakle, Bayer je posudio svoje pogone za proizvodnju mRNA cjepiva za korištenje u izradi mRNA cjepiva protiv COVID-19. S obzirom na gornja priopćenja za tisak iz 2016., ako su Bayer i BioNtech surađivali na mRNA cjepivima za životinjska tržišta, bilo bi logično da su ti objekti zapravo izgrađeni za proizvodnju veterinarskih cjepiva.

SEQUIVITY: Prilagođena cjepiva za svinje, korištenjem RNA cjepiva.
Merckova web stranica, pristupljeno u siječnju 2023

Borite se protiv sadašnjih i budućih bolesti svinja uz SEQUIVITY tvrtke Merck Animal Health. Revolucionarna platforma za cjepiva protiv svinja, SEQUIVITY koristi tehnologiju čestica RNA za stvaranje prilagođenih cjepiva na recept protiv sojeva virusa svinjske influence A, svinjskog cirkovirusa (PCV), rotavirusa i drugih. Podržan je sofisticiranom nadzornom pločom ispunjenom sveobuhvatnim podacima i uvidima, a sve kako biste ostali na vrhu.

Važno je znati. Merck već prodaje mRNA cjepiva za svinje. Iz bilo kojeg razloga, oni prodaju te proizvode kao “prilagođena cjepiva na recept protiv sojeva virusa svinjske influence A, svinjskog cirkovirusa (PCV), rotavirusa i drugih.” Ovo je zanimljiv segment tržišta. Merckovo obrazloženje za ograničavanje proizvodnje mRNA cjepiva na tržište “prilagođenog recepta” nije jasno. Veličina proizvodnog pogona i skalabilnost RNA proizvoda mogu biti faktori.

Akvizicija proširuje i nadopunjuje snažan portfelj cjepiva tvrtke Merck Animal Health Merckovo
priopćenje za tisak 12. studenog 2015. 17:00 ET

MADISON, NJ, 12. studenog 2015. – Merck Animal Health (poznat kao MSD Animal Health izvan Sjedinjenih Država i Kanade) i Harrisvaccines, Inc., danas su objavili da su tvrtke sklopile ugovor prema kojem će Merck Animal Health kupiti Harrisvaccines i privatno poduzeće koje razvija, proizvodi i prodaje cjepiva za proizvodnju hrane i kućne ljubimce.

“Kao vodeći u biološkim lijekovima, Merck Animal Health izgradio je snažan portfelj cjepiva za sve životinjske vrste”, rekao je Rick DeLuca, predsjednik Merck Animal Healtha. “Kombiniranje istraživanja i razvoja i portfelja proizvoda tvrtke Harrisvaccines s našim snažnim sposobnostima i globalnim dosegom omogućit će nam da se pozabavimo još razornijim bolestima koje pogađaju uzgojne životinje i ojačati našu predanost znanosti o zdravijim životinjama.”

Harrisvaccines nudi inovativnu tehnologiju i važan portfelj cjepiva, s fokusom na proizvodne životinje, što je sve važniji segment kako potrošačka potražnja za proteinima nastavlja rasti diljem svijeta. Tvrtka posjeduje jedinstvenu tehnologiju RNA čestica koja predstavlja iskorak u razvoju cjepiva. Također ima vrlo svestranu proizvodnu platformu koja može ciljati na širok raspon virusa i bakterija. Patogeni se sakupljaju s farme, a specifični geni se sekvenciraju i umeću u čestice RNA, čineći sigurna, moćna cjepiva sposobna pružiti zaštitu specifičnu za stado.

Ovaj pionirski sustav brzo se prilagođava novim izazovima bolesti i bio je ključan u proizvodnji prvog uvjetno licenciranog cjepiva koje pomaže u kontroli virusa svinjske epidemije dijareje (PEDv), smrtonosnog virusa koji je ubio više od osam milijuna prasadi otkako se iznenada pojavio u SAD-u 2013. .

Ponovno pročitajte zadnji odlomak. Polako.

Negdje prije 2015. USDA je izdala uvjetnu dozvolu za mRNA cjepivo protiv virusa svinjske epidemije proljeva (PEDv) za upotrebu kod svinja, informacije o ovom proizvodu mogu se pronaći na drugs.com.

Uglavnom, nešto slično odobrenju za hitnu uporabu izdano je oko 2014. ili 2015. Kao i s mRNA cjepivom protiv COVID-19, potpuna dozvola nije izdana, ali uvjetna dozvola ostaje na snazi. Je li ovo strategija za zaobilaženje postupka licenciranja i/ili autorizacije USDA-e za cjepiva?

Zaključak:

Kao i kod BioNtechovog razvoja veterinarskog mRNA cjepiva, Merckov razvoj mRNA cjepiva započeo je prije mnogo godina. Za Merck je možda ozbiljno počelo 2015. kupnjom cjepiva Harris.

Istraživanje mRNA cjepiva, cjepiva za stoku, u Novom Zelandu i Australiji nastavlja se uz brzo odobrenje vlade.

NSW ubrzani razvoj mRNA cjepiva protiv slinavke i šapa i bolesti kvrgave kože (u goveda)
Vlada NSW-a poduzela je još jedan korak prema ubrzanom razvoju prvih svjetskih mRNA cjepiva protiv bolesti slinavke i šapa (FMD) i bolesti kvrgave kože, potpisujući ugovor s američkom biotehnološkom tvrtkom Tiba Biotech

Ugovor o slinavki i šapu i mRNA cjepivu potpisan između vlade Novog Južnog Walesa i američke tvrtke Tiba Biotech
Konačno, znatiželjnici žele znati… što Pfizer namjerava?

Pfizer za zdravlje životinja zove se Zoetis.

Zoetis očito ne otkriva javnosti faze razvoja cjepiva za životinje. Internetska pretraživanja ne otkrivaju mnogo o tome kako Zoetis djeluje, u smislu mRNA cjepiva. Međutim, sa sigurnošću možemo pretpostaviti da je razvoj mRNA cjepiva i terapeutika za “zdravlje životinja” u tijeku – stoga ostanite s nama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp