WEF-ov plan: Japan gradi futuristički ‘pametni grad’ ispunjen robotima, autonomnim vozilima, 24-satnim nadzorom


Toyotin “Woven City” omogućit će istraživačima, inženjerima i znanstvenicima iz javnog i privatnog sektora testiranje i ponavljanje razvoja tehnologije u kontroliranom, “okruženju stvarnog svijeta”.

Japan gradi futuristički ‘pametni grad’ od 175 hektara, na veliko oduševljenje Svjetskog ekonomskog foruma, koji je nedavno napravio video u kojem se ističe globalistička kreacija. Umjetna inteligencija, samovozeći automobili, futuristička hrana i roboti naći će se u “Woven Cityju “, koji je stvorila Toyota, pod nadzorom vlade.

U svibnju 2020. japanska vlada donijela je revidirani prijedlog zakona koji utire put takozvanim “pametnim gradovima”. Prijedlog zakona će ukloniti “regulatorne” prepreke i “kompleksnost”, koji mogu odgoditi ili spriječiti uvođenje pametnih gradskih aplikacija. Slično kao tijekom pandemije Covida, kada su vlade ukinule restrikcije kako bi zadržale svoje tiranske mandate i karantene pod izgovorom raznih hitnih mjera.

Podržavatelji poput Toyote i WEF-a hvale svoje gradove kao čuda visoke tehnologije u kojima javni i privatni sektori koriste umjetnu inteligenciju i velike podatke za pružanje učinkovitijih i isplativijih rješenja za “društvene” i takozvane ekološke probleme. Međutim, protivnici upozoravaju da će prikupljanje i curenje podataka dovesti do kršenja privatnosti i stanja nadzora. Nadalje, postavljaju temelje za sustav društvenog kreditiranja u kineskom stilu koji će im dati moć kontroliranja građana i kažnjavanja onih koje smatraju “nepouzdanima”.

Ljudski zamorci

Grad će postati ‘živi laboratorij’ za testiranje novih tehnologija, uključujući samovozeće automobile i robote. Toyota vidi grad kao “jedinstvenu priliku” koja će omogućiti istraživačima, inženjerima i znanstvenicima da testiraju i ponavljaju razvoj tehnologije u kontroliranom “okruženju stvarnog svijeta”. Također ga vide kao priliku za suradnju s drugim poslovnim partnerima te potiču zainteresirane strane da provedu vlastita istraživanja u Woven Cityju nakon što on budu završen:

Toyota će uputiti otvoreni poziv za suradnju s drugim komercijalnim i akademskim partnerima i pozvati zainteresirane znanstvenike i istraživače iz cijelog svijeta da dođu raditi na vlastitim projektima u ovom jedinstvenom inkubatoru u stvarnom svijetu.

Na tiskovnoj konferenciji 2020. Toyotin izvršni direktor Akio Toyoda opisao je živi laboratorij:

Na ovoj lokaciji od 175 hektara… u Higashi-Fuji, Japan… odlučili smo izgraditi prototip grada budućnosti… gdje ljudi žive… rade… igraju se… i sudjeluju u živom laboratoriju.

Zamislite, potpuno kontrolirano mjesto… koje bi omogućilo istraživačima… inženjerima… i znanstvenicima… priliku da slobodno testiraju tehnologiju… kao što je… autonomija, mobilnost kao usluga, robotika, tehnologija povezana s pametnim domom… AI… i više… u stvarnom svijetu okoliš.

Ljudska bića bit će figurativni zamorci, pa što bi moglo poći po zlu?

Veliki Brat sve gleda i nadzire

U gradu se grade tri vrste cesta: jedna za pješake, jedna za bicikle i skutere te jedna za samovozna vozila. Osim toga, flota Toyotinih samovozećih električnih vozila, nazvanih e-Palettes, koristit će se za prijevoz, dostavu i mobilnu maloprodaju diljem grada.

Ispod zemlje nalazit će se četvrti put posebno za promet roba, gdje će također biti instalirana gradska logistička mreža.


Kuće se izrađuju od drva kako bi se ‘minimizirao ugljični otisak, koristeći tradicionalnu japansku drvenu stolariju u kombinaciji s robotskim proizvodnim metodama.’ Senzori kojima upravlja umjetna inteligencija prate zdravlje stanovnika. Woven City čak ima svoj futuristički tim za hranu i poljoprivredu koji kontrolira hranu koju stanovnici jedu. Robotske tehnologije (pogledajte ovdje i ovdje ) pomoći će u svakodnevnim potrebama. Na primjer, prema Toyoti, roboti koji će živjeti u vašem domu mogu odrediti kada vam ponestane mlijeka.


Planirani grad sadržavat će više parkova i veliki središnji trg za društvena okupljanja. Osim toga, vodikove gorive ćelije i solarni paneli opskrbljivat će grad energijom.

Drugim riječima: Veliki Brat stalno prati sve što radite i spreman je uskočiti i ponuditi “pomoć”. Nadalje, vaši podaci će biti prikupljeni, a “ostali” će im moći pristupiti i “koristiti” ih.” Izvršni direktor Toyote je objasnio:

Napravit ćemo jedinstveni digitalni operativni sustav za naš grad.

Onaj koji će možda drugi moći koristiti.

S ljudima… zgradama… i vozilima… koji su svi povezani i komuniciraju jedni s drugima putem podataka i senzora… moći ćemo testirati AI tehnologiju… i u virtualnom i u fizičkom svijetu… maksimalno povećavajući njezin potencijal.

Želimo pretvoriti umjetnu inteligenciju… u pojačanu inteligenciju.

Toyota gradi grad u podnožju japanske planine Fuji, oko 62 milje od Tokija. U idućih pet godina u prve domove uselit će se 360 ​​starijih osoba, obitelji i izumitelja. Na kraju će tamo živjeti 2000 ljudi. Dakle, ako globalisti budu htjeli, uskoro ćemo živjeti u jednom od njihovih kontroliranih i nadziranih gradova. Radujete li se utopiji u kojoj ništa ne dugujete, u kojoj jedete bube, u kojoj je čip u vašem tijelu povezan sa sustavom društvenog kreditiranja koji globalnoj vladi govori sve što treba znati o vama?
Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp