WEF upozorava da su “dezinformacije” postale jedan od “glavnih globalnih rizika”


Dezinformacije su postale među najvećim su globalnim “rizicima” prema izvješću koje je objavio Svjetski ekonomski forum.

Procenzurirani WEF objavio je novo izvješće kako bi se poklopio sa svojim godišnjim događajem u Davosu.

Ovih dana vlade i (društveni) mediji na koje utječu često koriste loše, ako uopće definirane koncepte “dezinformacija”, jednostavno kao izgovor “jedna veličina za sve” za cenzuriranje informacija i gušenje slobode govora.

Ali u narativu koji guraju elite okupljene od strane WEF-a, “dezinformacije” su gore od strahova od svjetskog sukoba, inflacije izvan kontrole, sigurnosti hrane i drugih stvarnih nesreća koje bi mogle zadesiti svijet u nadolazećim godinama.

A sada – slagali se ili ne s WEF-ovim gledištem o planetu, kako je izloženo u “Global Risks Report 2023” – gdje “klimatske promjene” i “akcije” povezane s tom teorijom također igraju vrlo istaknutu ulogu – ono što je stvarno zanimljivo je kako bi vidjeli što WEF misli da bi trebalo učiniti u vezi svega što on identificira kao ključna pitanja.

Izvješće WEF-a kaže da će tehnologija zapravo “pogoršati nejednakosti”, dok kut “kibersigurnosti” ostaje veliki problem.

Budućnost, prema prognozi grupe, vidi tehnologiju kao jedan od središnjih ciljeva za državnu intervenciju i za ono što se naziva “jačom industrijskom politikom”.

Oni koji se nikad ne libe razbacivati ​​poštapalicama u svojim tekstovima, WEF spominje stvari kao što su “AI” i “kvantno računalstvo” – kao i biotehnologiju – kao one sektore za koje se predviđa da će rasti i zbog države (tj. vojske) i privatni novac uložen kroz istraživanje i razvoj.

Zastrašujuća distopijska budućnost stvarne umjetne inteligencije, biotehnologije i “kvantnog računalstva” koja dobiva na važnosti i u koju se ulaže sve više novca opisana je u izvješću kao “djelomično rješenje za niz novonastalih kriza, od rješavanja novih zdravstvenih prijetnji do krize u zdravstvenih kapaciteta, za povećanje sigurnosti hrane i ublažavanje klimatskih promjena.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp