Fauci ostaje na državnom platnom spisku unatoč ‘umirovljenju’ krajem 2022. godine


Unatoč tvrdnji da je otišao u mirovinu krajem prošle godine, dr.Fauci ostaje zaposlen u vladinoj birokraciji za zdravstvo pri NIH-u i zadržava svoj status najbolje plaćenog birokrata u federalnoj vladi. Osim toga, Fauci je osigurao neodređeno osiguranje koje financiraju porezni obveznici.

Uz to, ima  uz sebe više od šest agenata na puno radno vrijeme… Ostaje nejasno koja je Faucijeva nova uloga u NIH-u. Sve što znamo je da on više ne vodi Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID). Tu poziciju sada obnaša Hugh Auchincloss, dugogodišnji Faucijev zamjenik. Auchincloss je hodajući sukob interesa.

Kći mu je izvršna direktorica Big Pharme , a sin američki kongresmen. U intervjuima Fauci je tvrdio da je primio beskonačne “prijetnje smrću”, opravdavajući time svoje danonoćno osiguranje, koje financiraju porezni obveznici. Međutim, ova je privilegija jedinstvena za Faucija, budući da je nema čak ni većina tajnika kabineta.

O Faucijevom novootkrivenom statusu prvi je izvijestio dr. Marty Makary sa Sveučilišta Johns Hopkins. Izvor blizak NIH-u, rekao je da je Bijela kuća donijela odluku da dr. Fauci ostane zaposlen u vladi kako bi zadržao svoje sigurnosni tretman američkih maršala.

Neki zaposlenici u NIH-u jednostavno su frustrirani idejom da je 82-godišnji bivši direktor NIAID-a dio unutarnje mreže naslijeđenih državnih igrača o kojima se međusobno ‘brinu’. Ako je dr. Fauci još uvijek “u knjigama”, to bi bilo u skladu s obrascem starijih znanstvenika NIH-a koji se miješaju oko vlade na kraju svoje karijere. Iako su njegove dužnosti nejasne, jedno je sigurno – Fauci je i dalje klasificiran kao “zaposlenik” u imeniku NIH-a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp