Klaus Schwab: ‘Ja sam papa Novog svjetskog poretka’


Klaus Schwab je proglasio sebe papom Novog svjetskog poretka i obećao da će ostati na čelu globalističke organizacije do dana svoje smrti.

Prema insajderima WEF-a, Klaus Schwab ima “kompleks Boga” i često sebe naziva tipom svetog vođe za elite.

Brojni pojedinci uključeni u Svjetski ekonomski forum navodno raspravljaju o budućnosti ove nevladine organizacije nakon Klausa Schwaba dok godišnja konferencija organizacije ponovno počinje u Davosu ovaj tjedan.

Dolazi u trenutku kada će sam Schwab napuniti 85 godina u ožujku ove godine, što je neke bliske organizaciji navelo da potraže razjašnjenje tko će naslijediti arhiglobalista na vrhu njegove organizacije.

Međutim, za razliku od mnogih drugih organizacija diljem svijeta, pitanje sukcesije unutar WEF-a isključivo je u rukama vođe, s tim da se u povelji grupe  Schwab navodi kao jedini prerogativ da izabere vlastitog nasljednika.

Prema  izvješću  POLITICO  – a, razni pojedinci koji su radili ili trenutno rade sa Svjetskim ekonomskim forumom ne vjeruju da će Schwab uskoro razjasniti to pitanje, a publikacija posebno citira kritičare koji kažu da Schwab vlada grupom kao kralj ili papa i da se ovo pitanje nasljeđa uklapa u ovaj stil vodstva.

‘Schwab ima kompleks Boga i misli da je među 0,1 posto najsposobnijih,’ navodno je za publikaciju rekao jedan veteran WEF-a sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

“Ali nitko nije besmrtan”, nastavili su. “Ludo je da nemaju plan nasljeđivanja kako bi izgradili povjerenje javnosti.”

Drugi zaposlenik je navodno sugerirao da bi Schwab mogao pokušati kontrolirati proces vlastitog nasljeđivanja iz – kako  POLITICO  opisuje kao – “s one strane groba”.

“Klaus je desetljećima mijenjao svoju oporuku više puta godišnje, tako da je jednostavno nemoguće znati što će na kraju odlučiti,” primijetio je djelatnik.

“Postoje bivši šefovi država koji su mislili da sudjeluju u utrci prije 20 godina”, nastavili su, ali su navodno dodali da je svim tim kandidatima ili pozlilo od čekanja da Schwab preda vlast, ili su izgubili naklonost WEF-ova moćnog vođe.

Sve u svemu, publikacija sugerira da postoji značajna šansa da bi ga član Schwabove obitelji mogao naslijediti, opet poput kralja.

Drugi mogući kandidati koji se spominju uključuju predsjednicu Europske središnje banke Christine Lagarde — iako se njezina sve veća dob navodno navodi kao problem za bilo kakvu primopredaju — a bivši norveški ministar financija Børge Brende također se smatra vjerojatnim kandidatom, kojeg je u organizaciju doveo Schwab 2017. godine.

Philipp Rösler, bivši vicekancelar Njemačke za libertarijansku Slobodnu demokratsku stranku, koji se pridružio organizaciji 2014. naizgled u nadi da će naslijediti Schwaba, također se smatra vjerojatnim kandidatom za preuzimanje organizacije.

Podrijetlom iz Vijetnama prije nego što su ga posvojili njemački roditelji, Rösler se smatra relativno mladim s 49 godina, a njegovo iskustvo kao ministar tehnologije i gospodarstva u kabinetu Angele Merkel vjerojatno će biti dobra popuna životopisa ako prihvati tu ulogu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp