Direktor NHS-a: Bolnice su lagale da je Covid uzrok smrti kako bi stvorile iluziju pandemije


Prije Covida, četiri vrste upale pluća zajedno bile su najveći uzrok smrti u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Bivši direktor skrbi za umrle sada je potvrdio da je u novouvedenom Sustavu medicinskih ispitivača za potvrđivanje smrti, medicinski ispitivač potvrđivao sve vrste smrti od upale pluća kao smrti od covida-19.

U subotu, bivši direktor NHS-a za skrb, napisao je nit na Twitteru u kojoj je, između ostalog, dao osobni prikaz promjena u sustavu prijavljivanja smrti implementiranih u NHS-u:

“Kada se grupiraju četiri različite bolesti i sada se nazivaju covid-19, neizbježno ćete vidjeti covid-19 s velikom stopom smrtnosti. Glavni mediji izvještavali su o ovom ogromnom porastu broja umrlih od covida-19 zbog uvođenja Sustava medicinskih pregleda.

“Pacijenti koji su primljeni i umiru zbog vrlo uobičajenih stanja kao što su starost, infarkt miokarda, zatajenje bubrega u završnom stadiju, krvarenja, moždani udar, KOPB i rak itd. sada su svi bili certificirani kao preminuli od covid-19 putem Sustava medicinskih ispitivača.

“Bolnice su se prebacivale na i sa sustava medicinskih preglednika i sustava prije pandemije kako i kada su htjele. Kad je trebalo povećati broj smrtnih slučajeva od covida-19, bolnica bi se prebacila na Sustav medicinskih pregleda.”

Osim toga, “bolnice su bile potaknute da prijavljuju smrt od covida-19 umjesto uobičajenih smrti, budući da je vlada plaćala bolnicama dodatni novac za svaki prijavljeni smrtni slučaj od covida-19”, rekao je Sai. “Ne sumnjam da je Vlada planirala cijelu pandemiju od 2016. kada je prvi put predložila promjenu medicinske potvrde o smrti.”

Saijevu nit na Twitteru možete pročitati OVDJE ili aplikaciju Thread Reader OVDJE. U slučaju da bude uklonjen s Twittera, kopirali smo nit ispod i priložili pdf kopiju na kraju ovog članka. U nastavku se broj na početku odlomka odnosi na broj tweeta unutar niti.

1. Istina o pandemiji covida-19 unutar NHS-a (bivši direktor skrbi za umrle u jednoj od najvećih bolničkih zaklada u Ujedinjenom Kraljevstvu)

  1. Britanska vlada je 2016. godine predložila i pokrenula promjenu procesa ovjere smrti u svim bolnicama u Ujedinjenom Kraljevstvu. U nastavku smo priložili poveznicu na ovaj dokument Ministarstva zdravstva (“DoH”):

Reforma potvrde o smrti: Uvođenje nadzora od strane medicinskih istražitelja, Ministarstvo zdravstva, svibanj 2016.

3 & 4. Dokument DoH-a predlaže prebacivanje na sustav “Medical Examiner” (“ME”) i poslan je brojnim različitim publikama na povratne informacije i konzultacije. ME sustav već je bio pilotiran u dvije bolnice na sjeveru. Rezultati konzultacija su u nastavku:

Uvođenje medicinskih istražitelja i reforme potvrde o smrti u Engleskoj i Walesu: Vladin odgovor na konzultacije, Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, lipanj 2018.

  1. Prije pandemije covida-19, postupak potvrde o smrti uključivao je liječnike pacijenta koji su trebali posjetiti Službu za požalovanja/Poslove s pacijentima kako bi razgovarali o smrti i: a) proslijedili smrt mrtvozorniku ili b) napisali liječničku potvrdu o Uzrok smrti (“MCCD”).

  2. MCCD navodi uzrok smrti. Pri čemu su izravni uzrok (1a) ili uzroci koji doprinose (1b) (1c) (1d) navedeni zajedno s komorbiditetima (koji nisu izravno uzrok smrti) upisanim u (2) na MCCD. MCCD je samo vjerojatni uzrok smrti, ali nije konačan.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp