Rebel News izrešetao izvršnog direktora Pfizera pitanjima na Svjetskom gospodarskom forumu


Avi Yemini i Ezra Levant stajali su na ulici na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švicarskoj, kad su primijetili Alberta Bourlu, izvršnog direktora Pfizera, kako prolazi kraj njih. Bio je to trenutak koji su čekali. Čim su ga ugledali, odlučili su ga zaskočiti i izrešetati škakljivim pitanjima na koja nije imao odgovor, već je svako od njih drsko zanemario i prečuo.

Albert Bourla nije se ni u snu nadao ovakvom iznenadnom intervjuiranju od strane slobodnih i neovisnih novinara koji su ovakvim pristupom samo pokušavali saznati istinu. On je mislio da je što se tiče medija u Davosu sve strogo organizirano i isplanirano i da će tamo morati odgovarati samo na pitanja koja su mu unaprijed dostavljena. No, eto, nije uvijek sve baš onako kako čovjek planira. I, bez obzira koliko Big Tech svakodnevno demonetizira i uništava alternativne medije, oni još uvijek vjeruju u pravo javnosti da sazna istinu.  

„Jedan od najomraženijih ljudi na svijetu odlazi u laganu šetnju jer je pretpostavljao da je među prijateljima. Uostalom, u tri godine od početka pandemije, jeste li ikada vidjeli da mu je novinar postavio teško pitanje? Pa, nije računao na Rebel News i naš odgovorni stil građanskog novinarstva.“, napisao je Ezra Levant.

Ugledavši Bourlu, Ezra Levant mu je prišao i počeo mu postavljati pitanja koja se sigurno već godinama pitaju milijuni ljudi. Trenutak kasnije pridružio mi se i Avi, pa se njihovo intervjuiranje Bourle pretvorilo u svojevrsnu hodajuću press konferenciju. A Bourla nije mogao odgovoriti ni na jedno pitanje. Ignorirao je u hodu svako postavljeno mu pitanje, uputivši neovisnim novinarima nekoliko vrlo oštrih pogleda punih negodovanja. No, kao javna osoba koja se miješa u zdravlje čovječanstva ne bi se smio tako bahato i ležerno ponašati, jer je na njemu ogromna odgovornost koju očito ne želi preuzeti, a to odaje svojim neodgovornim ponašanjem.

„Znate, ovdje na Svjetskom gospodarskom forumu postoje stotine “akreditiranih” novinara – najveća imena u vijestima, od CNN-a do New York Timesa. Ali morate shvatiti: svi su oni ovdje kao članovi WEF-a, a ne da pozivaju WEF na odgovornost. Oni su u Pfizerovom timu. Nikada ne bi Pfizeru postavili teško pitanje, a mi smo ovime dokazali da se, kada je u pitanju pozivanje na odgovornost establišmenta, jedino može vjerovati novinarima građanima. Svi ostali su jednostavno previše kompromitirani. Avi i ja smo postavili 29 pitanja. Sve što već tri godine želimo pitati glavnog direktora Pfizera — od toga koliko je on osobno profitirao od pandemije, preko toga koliko je platio drugima za promociju svojih cjepiva, do važnih pitanja o tome kako je znao da njegova cjepiva zapravo ne zaustavljaju prijenos bolesti te zašto je to držao u tajnosti.“, napisao je Ezra Levant o susretu Rebel Newsa s Albertom Bourlom.

Njegova šutnja na postavljena mu pitanja govori više od riječi. Njegova je šutnja odgovor samozvane elite na sva ona pitanja koja im svi mi postavljamo. Njegova je šutnja šutnja svih tih moćnika koji se toliko brinu o našem zdravlju, dok istovremeno odbijaju preuzeti odgovornost za to isto zdravlje.

Izvor: Rebel News 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp