Skeniranje digitalne osobne iskaznice sada je obvezno za kupnju duhanskih proizvoda u Nevadi


Iz Nevade stiže još jedan poticaj za digitalizaciju ID sustava. Evo još jednog dokaza da se nadzor nad svjetskim stanovništvom svakim danom na svim stranama svijeta sve više intenzivira, svaki put pod nekim novim izgovorom počinju provjere ljudi digitalnim putem, a duhanski proizvodi izvrstan su izgovor za to.

Potvrda digitalne osobne iskaznice sada je obvezna za kupnju duhana u državi Nevada. Država je donijela zakon AB 360, koji je stupio na snagu 1. siječnja, a koji zahtijeva od svih trgovaca na malo koji prodaju duhanske i vape proizvode da provjeravaju dob kupaca.

Zakon se odnosi na vape shopove, trgovine alkoholnim pićima, trgovine mješovitom robom, kockarnice, barove, pa čak i e-trgovine koje prodaju duhan ili vape proizvode te na kupce mlađe od 40 godina. Lokacije koje prodaju duhan ili vape proizvode moraju koristiti „tehnologiju skeniranja ili drugi automatizirani sustav temeljen na softveru, kako bi potvrdili da osoba ima najmanje 18 godina.“

Ove lokacije moraju skenirati i identifikacijski dokument svakoga tko izgleda mlađi od 40 godina. Nepoštivanje rezultira građanskom kaznom od 100 USD. AB 360 modeliran je prema državnom zakonodavstvu koje zahtijeva provjeru dobi za prodaju kanabisa. Ustanove imaju nekoliko opcija, uključujući nadogradnju postojećih sustava na prodajnom mjestu za skeniranje ID-ova. Međutim, država nema zakone koji reguliraju način na koji tvrtke skeniraju osobne iskaznice ili informacije koje smiju zadržati.

Izvor: reclaimthenet.org, FOX5 Las Vegas

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp