Ron DeSantis uvodi zakon koji zauvijek zabranjuje uvođenje bilo kakve cijepne putovnice i osigurava slobodu govora


Republikanski guverner Floride Ron DeSantis planira uvesti zakon koji će, između ostalog, spriječiti Floridu da bude „država biomedicinske sigurnosti“. Zakonom će biti zabranjene sve cijepne putnovnice bilo koje vrste.

DeSantis je za govornicom na kojoj je jasno j glasno pisalo PRESCRIBE FREEDOM rekao da je glavna svrha ovog zakona uprvo to – da „propiše slobodu“.

“Kada je svijet izgubio razum, Florida je bila utočište zdravog razuma, stajala je snažno poput stupa slobode”, rekao je republikanski guverner u utorak. “Ove mjere će osigurati da Florida ostane takva i pružiti značajnu zaštitu slobode govora za liječnike.”

“Tijekom proteklih nekoliko godina od nas se tražilo da se suprotstavimo glavnim institucijama u našem društvu: birokraciji, medicinskom establišmentu, medijima, pa čak i predsjedniku Sjedinjenih Država koji su zajedno radili na nametanju stanja biomedicinske sigurnosti cjelokupnom društvu. ,” on je dodao.

Glavni DeSantisov kirurg, dr. Joseph Ladapo rekao je da podržava prijedlog zakona jer bi zaštitio slobodnu razmjenu ideja između medicinskih stručnjaka.

“Kao istraživač i liječnik zdravstvenih znanosti, osobno sam svjedočio prijetnjama uspješnih znanstvenika zbog svojih stavova”, rekao je Ladapo. “Međutim, mnoge od tih pozicija pokazale su se točnima, kao što smo svi vidjeli u proteklih nekoliko godina. Sve medicinske stručnjake treba poticati da se uključe u znanstveni diskurs bez straha za život ili karijeru.“

Prijedlog zakona također bi zaštitio slobodu govora medicinskih stručnjaka štiteći njihove vjerske stavove i njihovo pravo da se ne slažu s preferiranim narativom. Zakonom bi se zaštitila i sloboda izbora liječnika zabranom diskriminacije na temelju cijepnog statusa, testiranja i nošenja maski.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp