Gotovina odlazi u povijest, kažu…

Gotovina odlazi u povijest, kažu…

Dana 19. siječnja ove godine Jutarnji list objavio je veliki tekst o tome kako gotovina odlazi u povijest. Pišu kako frizeri i ugostitelji sve više primaju kartice, Erste banka informira da je 35% veći broj zahtjeva za najam POS uređaja. U Hrvatskoj je registrirano 8,7 milijuna platnih kartica. Naravno da nam plaćanje karticama uvelike olakša mnoge životne situacije kada želimo nešto brzo i jednostavno – platiti. Ali…

Bez ikakva posebna zabrijavanja sve je vrlo logično. Tijek novca gotovine i posjedovanje gotovine onemogućuje raznim sustavima da znaju što mi radimo sa svojim novcem. I ne govorim ja sada ni o kakvim muljanjima, zazirem najdublje od svega toga, nego pišem o svemu onome na što mi imamo pravo u svojoj slobodi. Pomoći kome želimo da se ne zna, kupiti nešto što želimo bez da meštri sjena sve budno prate. Gotovina jest sloboda. Upamtimo to jako dobro. Jer ovih se dana na sve strane priča o ukidanju gotovine kao platežnog sredstva. Hoćemo li se tako lako odreći i gotovine kao što smo se odrekli kune kao naše nacionalne valute?

Kao što je i vlastita zemlja – sloboda. Dok imamo komadić vlastite zemlje na kojoj možemo nešto posaditi i to nešto svoje imati, dok imamo “keš” mi smo slobodni ljudi. Kada nam nametnu zakone koji će ugasiti gotovinu – potpuno ćemo ovisiti o globalističkim interesnim skupinama. Tada će vrlo jednostavno biti kažnjavanje neposlušnih građana, zar ne? Ono, ajmo se poigrati s nekom tamnom misli, odbit ćeš bocke svakih dva mjeseca? Nema problema, nitko te neće “prisiliti”, ali radi sigurnosti cijelog društva – zaključat ćemo ti karticu dok ne postaneš poslušan i odgovoran građanin. Zvuči vam previše SF?

A da vam je netko rekao prije četiri godine da će vam biti zabranjeno ići na mise i da će crkve biti zaključane radi virusa koji je opasan na razini prosječne gripe? (na svjetskoj razini, op.a). Što biste tada rekli tom čovjeku? Da vam je netko rekao prije par godina da će vlast (Branko Bačić, Otvoreno, HRT) predlagati da se kretanje građana prati preko GPS-a mobitela u lockdownu. Što biste mu rekli? Rekli bi ljudima da prestanu piti ili da im diler ne valja. Jel’ tako? A to smo sve proživjeli.

Zato su idući izbori jako, jako važni. Prevažni. Da stanete iza nas. Iza suverenističkih opcija koje će se boriti za našu slobodu i za naše obitelji. To će posebno biti na udaru. To posebno mrze. Slobodu i obitelj. Mudri budite, molim vas. Čini mi se da su ovo zadnji vlakovi za uhvatiti da im pružimo otpor kroz izvršnu vlast.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp