Ministrica britanske Vlade Penny Mordaunt pozvala je Anglikansku crkvu da vjenčava istospolne parove


Ministrica britanske vlade koju podržava Bill Gates, Penny Mordaunt pozvala je Anglikansku crkvu da vjenčava istospolne parove u neviđenom činu miješanja u crkvene poslove od strane dužnosnika britanske Vlade.

Mordaunt, koja služi kao čelnik Donjeg doma, pozvala je Anglikansku vrkvu, na čelu s kraljem Charlesom III., da prizna istospolne brakove prije glasovanja o tom pitanju među crkvenim biskupima.

Gospođa Mordaunt postavila je svoje zahtjeve biskupu Portsmoutha, velečasnom dr. Jonathanu Frostu, objavivši pismo na Twitteru u nedjelju, izvještavaju britanski mediji.

“Želim da svi moji birači i drugi imaju pravo na svoje veze u svojoj lokalnoj župi u Engleskoj”, izjavila je ministrica Mordaunt, dodajući: “Prošlo je dosta vremena otkako je parlament usvojio zakon o građanskom partnerstvu, a zatim isto… seksualni brak. Od tada su se i Episkopalna crkva u Škotskoj i Crkva Škotske složile ponuditi istospolne brakove, a Crkva u Walesu to planira učiniti uskoro.

O ovom se pitanju dugo raspravljalo u Anglikanskoj crkvi. Iako to nije razlog sam po sebi, bojim se da će se, ako se to ne riješi na Generalnoj sinodi sljedećeg mjeseca, stvar nastaviti kupovati i da će pozitivan doprinos koji Anglikanska crkva daje našem društvu biti smanjen”, zaključila je ministrica Mordaunt.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp