Zagovornik cjepiva Elon Musk tvrdi da ga je druga doza cjepiva protiv Covida umalo ubila


Zagovornik cjepiva Elon Musk priznao je da ga je drugo docjepljivanje protiv Covid-19 skoro ubilo.

Elon Musk oglasio se na Twitteru u petak kasno navečer kako bi podijelio svoje osobno iskustvo s cjepivima protiv Covida, objašnjavajući da je naišao na “velike nuspojave”.

U nizu tweetova, izvršni direktor Twittera rekao je da se osjeća kao da “umire” i da je njegov mladi rođak u “vrhunskom zdravlju” patio od miokarditisa, upale srčanog mišića koja je eksplodirala diljem svijeta, osobito među mladim muškarcima, nakon uvođenja cjepiva.

“Imao sam velike nuspojave od moje druge dopune. Osjećao sam se kao da umirem nekoliko dana. Nadam se da nema trajnog oštećenja, ali ne znam”, napisao je Musk u tweetu.

Dodao je: “A moj bratić, koji je mlad i dobrog zdravlja, imao je ozbiljan slučaj miokarditisa. Morao je u bolnicu.”

U trećoj objavi, Musk je objasnio da nije bio njegov izbor da dobije drugi pojačivač, već je to bio uvjet za posjet Teslinoj lokaciji u Berlinu, u Njemačkoj.

“Morao sam posjetiti Tesla Giga Berlin. Nije bio moj izbor” , rekao je.

U još jednoj objavi, Musk je objasnio da nije imao problema s primanjem početnog Johnson & Johnson cjepiva ili prvog mRNA boostera.

“Imao sam OG C19 prije nego što su se cjepiva pojavila i to je zapravo bila blaga prehlada. Zatim sam primio J&J cjepivo bez loših učinaka, osim što me je ruka nakratko boljela,” tvitao je.

Osnivač Tesle je dodao: “Prvi mRNA booster je bio ok, ali drugi me slomio.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp