Plastični kirurg iz Utaha davao je djeci antivaksera fiziološku otopinu umjesto cjepiva u zamjenu za gotovinu


Dr. Michael Kirk Moore Jr. navodno je davao injekcije fiziološke otopine umjesto cjepiva djeci antivaksera u zamjenu za gotovinu. Zajedno s još troje ljudi izdao je lažne potvrde o cjepivu protiv COVID-a za 97.000 dolara. Mediji navode kako je spomenuti plastični kirurg iz Utaha uzimao mito od roditelja koji se protive cijepljenju kako bi dijelio „lažne lijekove za COVID-19“ dok je uništavao „prave lijekove vrijedne desetke tisuća dolara“, tvrde tužitelji.

Dr. Michael Kirk Moore Jr. navodno je ubrizgao nekoj djeci injekcije fiziološke otopine prije nego što ih je otpravio s lažnim potvrdama o cijepljenju, priopćilo je američko državno odvjetništvo u Utahu.

Moorea je prošlog tjedna optužila velika porota, zajedno s dvojicom njegovih zaposlenika i susjedom koji su mu navodno pomogli u izvedbi zavjere.

“Navodnim krivotvorenjem kartona cjepiva i davanjem injekcija fiziološke otopine djeci umjesto cjepiva protiv COVID-19, ne samo da je ovaj pružatelj usluga ugrozio zdravlje i dobrobit ranjive populacije, već je i potkopao povjerenje javnosti i integritet federalnih programa zdravstvene zaštite, “, rekao je Curt L. Muller iz Ministarstva zdravstva i društvenih usluga u izjavi.

Četvorka je navodno koristila Mooreov ured Instituta za plastičnu kirurgiju Utah Inc. za provođenje ove sheme nakon što je Moore dobio ovlaštenje od strane Centra za kontrolu i prevenciju bolesti da daje cijepljenja.

Ukupno je podijeljeno najmanje 1.900 doza lažnih potvrda o izvršenom cijepljenju za dobit od gotovo 97.000 dolara.

Prema optužnici do koje je došao The Post, Moore — certificirani kirurg — i njegova susjeda Kristin Jackson Andersen članovi su tajne organizacije koja nastoji “’osloboditi’ medicinsku profesiju od sukoba interesa vlade i industrije.” Kari Dee Burgoyne, voditeljica ureda Instituta za plastičnu kirurgiju Utah, također je optužena za ovaj prijestup. Naime, kako bi ostvarili taj cilj, par se udružio s voditeljicom ureda Kari Dee Burgoyne i recepcionerkom Sandrom Flores kako bi cjepiva protiv Covid-19 u vrijednosti od 28.000 dolara bacili u odvod sa špricama, tvrde tužitelji.

Spomenuta četvorka navodno je izradila lažne kartice za cijepljenje koje su prodavali za 50 dolara po osobi ili za tražene “‘donacije’ određenoj dobrotvornoj organizaciji.”

“Optuženi su također davali injekcije fiziološke otopine maloljetnicima – na zahtjev njihovih roditelja – kako bi djeca mislila da primaju cjepivo protiv COVID-a-19”, rekli su tužitelji.

Tim, kao i medicinski ured, optuženi su za urotu za prijevaru SAD-a; zavjeru za pretvaranje, prodaju, prijenos i raspolaganje državnom imovinom; i prenamjenu, prodaju, prijenos i raspolaganje državnom imovinom te pomaganje i poticanje u protupravnim radnjama.

Na sud će se vratiti 26. siječnja.

Izvor: New York Post

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp