Sve se više širi način plaćanja dlanom – Fujitsu i Ingenico nude biometrijske skenere maloprodajnim objektima


Ingenico, tvrtka za kreditne kartice, predstavila je biometrijski sustav plaćanja temeljen na dlanu u partnerstvu s Fujitsu Frontech North America i Fulcrum Biometrics. Sustav će omogućiti beskontaktne transakcije, navodno radi pojednostavljenja procesa plaćanja. Ovo rješenje također može minimizirati rizik od prijevare za tvrtke, ali postavlja mnoga pitanja u vezi s privatnošću i građanskim slobodama.

Sustav koristi tehnologiju Fujitsu PalmSecure i tehnologiju biometrijske identifikacije Fulcrum.

“Identifikacija vene na dlanu mnogo je brža metoda plaćanja od tradicionalnih čipova i nudi nekoliko opipljivih prednosti, bez ikakvih sigurnosnih rizika drugih biometrijskih metoda”, rekao je viši izvršni potpredsjednik za razvoj globalnih rješenja tvrtke Ingenico, Michel Leger. za rješenje koje smo razvili s Fujitsu Frontech North America i Fulcrum Biometrics. Identifikacija vene dlana daje im nove prilike za autentifikaciju i identifikaciju svojih kupaca na najjednostavniji način, personaliziranje njihovih ponuda i stvaranje neusporedivih iskustava u trgovini. Ovo partnerstvo treba transformirati i revolucionirati iskustvo plaćanja za potrošače.”

Nakon upisa putem skeniranja na Ingenico uređaju, biometrija se navodno šifrira i tokenizira, povezuje s karticom kupca i pohranjuje u Ingenicovom cloudu.

“Naša tehnologija vena na dlanu pruža najnapredniju zaštitu potrošača dostupnu u bilo kojem biometrijskom modalitetu”, rekao je Shuhei Ojake, predsjednik i izvršni direktor Fujitsu Frontech North America. “Uzorak vena na dlanu potpuno je unutar vašeg tijela i stoga se ne može prikazati bez vašeg znanja. Naša patentirana tehnologija usklađivanja uzorka vene na dlanu bez potrebe za dešifriranjem znači da nikad ne postoji trenutak u kojem bi vaša nešifrirana biometrija mogla biti ugrožena. Zajedno će Fujitsu Frontech North America i Ingenico pružiti trgovcima i potrošačima dugo očekivano rješenje za bezbrižna i sigurna plaćanja.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp