Trgovina djecom migrantima u Velikoj Britaniji uzela maha – u otmici sudjelovala tamošnja policija


Deseci mladih tražitelja azila oteti su iz hotela kojim upravlja Ministarstvo unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministarstvo unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva zažmirilo je na nestanak desetaka djece migranata bez pratnje iz hotela u Sussexu koji on vodi kao dom za djecu, navodi se u istraživanju The Observera objavljenom u subotu.

Od 600 maloljetnika bez pratnje koji su prošli kroz prostorije Ureda unutarnjih poslova u Brightonu u posljednjih 18 mjeseci, oko 136 je prijavljeno kao nestalo, a 79 se još uvijek vodi kao nestalo, pokazalo je istraživanje ove novinske kuće.

Zviždač je razgovarao s članom osiguranja koji je novinama rekao da su navodne otmice bile hrabre, česte i da nisu ograničene na ustanovu u Brightonu.

“Djecu doslovno skupljaju ispred zgrade, nestaju i ne pronalaze ih”, navodno je rekao, sugerirajući da su za to odgovorni “trgovci ljudima”.

Policija je više od godinu dana upozoravala da su na meti kriminalnih mreža vjerojatno mladi tražitelji azila smješteni u hotelu, a poznato je da je lokacija problematična, “leglo eksploatacije”, tvrdi drugi izvor. iz službi za zaštitu djece, zbog djelovanja takozvanih bandi “okružnih linija” na tom području.

Zaštitar je čak priznao da je iz prve ruke svjedočio otmici koju su izvršile bande, ali je tvrdio da se osjeća bespomoćno da išta učini u vezi s tim. Čak i nakon što je u listopadu otkriveno da je 220 djece tražitelja azila nestalo iz objekata koje je financirala agencija u kojima su bili smješteni u hotelima s odraslima čija pozadina nije bila provjerena, čini se da nije bilo promjena u politici, iako su dužnosnici u internoj komunikaciji priznali da oni zapravo vode neregistrirane i stoga ilegalne domove za djecu.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp

Kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo pregledanja, ova stranica koristi kolačiće (eng. "cookies").
Nastavljanjem pregledanja stranice prihvaćate korištenje kolačića za navedene svrhe.