Bill Gates je našao novu zabavu – uložio je u australsku start-up kompaniju


Milijarder Bill Gates je nedavno uložio novac u australsku start- up kompaniju. Najnovije ulaganje je u start-up, koji pokušava smanjiti podrigivanje krava kako bi spasio klimu! Da nije ozbiljno, bilo bi urnebesno smiješno!

Taj filantrop i “dušebrižnik” za čovječanstvo,veliki je obožavatelj novih tehnologija za borbu protiv klimatskih promjena. Gates je podupirao tvrtke koje rade na svim vrstama rješenja,uključujući nuklearne reaktore sljedeće generacije, vrhunske dizajne za hvatanje ugljika i nedavno, australski start-up koji radi na dodatku prehrani,kako bi krave smanjile plinove.

Startup sa sjedištem u Massachusettsu, nkoji hvata ugljični dioksid izravno iz zraka, prikupio je 80 milijuna dolara od investitora, uključujući i Breakthrough Energy Ventures, pod vodstvom Gatesa.

Tvrtka je osnovana 2019. godine kao Verdox Inc.

Još uvijek je funkcionalna samo u laboratorijskim razmjerima. No, glavni izvršni direktor Brian Baynes kaže da je nedavno otkriće u vezi s ključnim materijalom koji se koristi za zadržavanje stakleničkih plinova,dalo povjerenje investitorima da ulože tako veliki iznos u ranoj fazi razvoja startupa. Rana verzija materijala,razvijena na MIT-u,dobro je radila u hvatanju CO₂,ali je također hvatala i kisik. Zrak se sastoji od 21% kisika i samo 0,04% CO₂. Prošle godine Verdox je došao do materijala za koji je Baynes rekao da je 5000 puta privlačniji za CO₂ nego za kisik. “To je najznačajnije postignuće u posljednje dvije godine”, rekao je Baynes. 

Odbio je podijeliti bilo kakve druge pojedinosti o materijalu. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp