Dr. Christian Perronne: „Ponosan sam što me nazivaju zavjerenikom, to je kao Legija časti! “


Tko je Dr. Christian Perronne? Specijalizirao je internu medicinu i profesor je infektivnih i tropskih bolesti na Sveučilištu Versailles-St. Quentin, Paris-Saclay, Francuska. Od 1994. godine bio je voditelj Odjela za medicinu u Sveučilišnoj bolnici Raymond Poincaré u Garchesu, grupa Sveučilišnih bolnica Pariza.

Imao je velike odgovornosti unutar nekoliko institucija: Instituta Pasteur u Parizu (zamjenik direktora nacionalnog referentnog centra za tuberkulozu), Francuski fakultet profesora zaraznih i tropskih bolesti (predsjedavajući), Francuska nacionalna tehnička savjetodavna skupina stručnjaka za imunizaciju (predsjedavajući), Francuska agencija za lijekove (predsjedavajući nekoliko radnih skupina koje daju preporuke utemeljene na dokazima), Vrhovno vijeće za javnu higijenu u Francuskoj (predsjedavajući), Francusko visoko vijeće za javno zdravstvo (predsjedavajući Komisije za zarazne bolesti), INSERM, Nacionalno vijeće sveučilišta (predsjedavajući za zarazne i tropske bolesti) i Europska savjetodavna skupina stručnjaka za imunizaciju pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (dopredsjedavajući). 

Bio je glavni istraživač nekoliko velikih kliničkih ispitivanja. Autor je ili koautor više od 300 znanstvenih radova u recenziranim časopisima. Od 1994. godine Christian Perronne je uključen u liječenje kronične Lyme bolesti i pridružene bolesti. On predvodi koaliciju pacijenata i liječnika za prepoznavanje kronične lajmske bolesti i drugih kripto-infekcija u Francuskoj. Suosnivač je i potpredsjednik Francuske federacije protiv bolesti koje prenose krpelji (FFMVT) i predsjednik njezina znanstvenog vijeća. 

Bio je član Nacionalnog vijeća sveučilišta (predsjedatelj za zarazne i tropske bolesti) te član  Europske savjetodavne skupine stručnjaka za imunizaciju pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Upravo je zbog toga on pao u fokus javnosti, točnije zbog njegovih izjava o cjepivu koje nisu bile u skladu sa zadanim narativom. Tu je došlo do problema i odmah su angažirani Reutersovi provjeravatelji činjenica sa zadatkom da sve iznesene činjenice pobiju i proglase lažima. Kako su neki mediji u sklopu njegova životopisa prenijeli da je on dopredsjednik SZO-a, što je netočna tvrdnja, glasnogovornik WHO-a rekao je Reutersu da Perronne nikada nije bio potpredsjednik unutar te organizacije.

Perronne je bio član i potpredsjednik Europske tehničke savjetodavne skupine stručnjaka za imunizaciju (ETAGE), čiji je odabir temeljen na ekspertizi za zarazne bolesti, rekao je glasnogovornik WHO-a. ETAGE je tijelo sastavljeno od neovisnih stručnjaka koji savjetuju WHO i europske države članice o imunizaciji.

Glasnogovornik je dodao: „Stavovi pojedinih članova grupe ne odražavaju nužno stavove WHO-a.“ Naime, lažne ili obmanjujuće izjave vezane uz bolest COVID-19 i cjepiva protiv COVID-a-19 nedavno su u vijestima pripisane dr. Perronneu.

“Sve izjave ili zaključci koji se ne temelje na čvrstim dokazima nisu u skladu sa stajalištima ili preporukama WHO-a.” – izjavili su iz te organizacije kako bi se ogradili od njegovih stavova. Perronne je odstupio iz ETAGE-a 2016. godine, stoji u priopćenju WHO-a.

Nedavno je Perronne bio voditelj odjela za zarazne i tropske bolesti u bolnici Raymond Poincaré u Garchesu sve dok nije smijenjen 17. prosinca 2020., navodi se u priopćenju za javnost Pariške bolnice za javnu pomoć. Rečeno je da je glavni direktor AP-HP-a ukinuo Perronneov položaj nakon “primjedbi koje se smatraju nedostojnima funkcije koju obnaša” u “kontekstu zdravstvene krize”.

U videu, koji se dijeli na internetu, Perronne tvrdi da su cjepiva protiv COVID-a-19 “potpuno neučinkovita, ne sprječavaju prijenos virusa, ne štite pacijente od ozbiljnih bolesti, ne smanjuju hospitalizaciju”.

No, službeni narativ je upravo suprotan njegovim tvrdnjama i glasi ovako: „Cjepiva protiv COVID-a-19 pomažu u smanjenju teških bolesti i hospitalizacija, kažu globalne zdravstvene vlasti, uključujući Centre za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)“

Te svoje izjave o cjepivima Perrone je dao u luksemburškom parlamentu. Progovorio je između ostalog i o sukobu interesa farmaceutskih kompanija i o potkupjivosti medija što je samo još jedna naznaka korupcije.

U videu koji se proširio društvenim mrežama Perronne govori na francuskom u luksemburškom parlamentu ističući kako su cjepiva protiv COVID-a-19 “potpuno neučinkovita”. Nikada sebe nije nazivao antivakserom, naprotiv on sam smatra da neka cjepiva mogu biti učinkovita. Ali, ono što je moćnike zasmetalo je to što je kao stručnjak doveo u pitanje cjepivo protiv Covid-a. Tko to dovede u pitanje, mora biti diskreditiran na ovaj ili onaj način, tako da se cjepivo protiv Covid-a pretvorilo u svetu kravu u koju se ne smije dirati.

Usprkos besprijekornoj karijeri Dr. Christiana Perronnea, mediji i njegovi kolege doktori, zbog njegovih su ga stavova i otvorenog iznošenja istih, kao i brojne druge doktore odlučili diskreditirati te su ga iznenada počeli prikazivati kao šarlatana, očekujući da će ga time dotući.

Tada je profesor Perronne mogao odustati od borbe za istinu, ali nije odustao, niti se povukao. Naprotiv, to mu je dalo još veću snagu. Ispalo je potpuno suprotno i drugačije, neočekivano za one koji su mu prišili tu etiketu. On je, naime, tu svoju etiketu ‘teoretičara zavjere’ koja mu je bila prišivena objeručke prihvatio kao najveću čast koja mu je ukazana.

Onima koji ga optužuju za zavjeru, on odgovara: „Ponosan sam što me smatraju zavjerenikom. Kada su me mediji umalo proglasili za vođu francuskih zavjerenika, ja sam im od srca zahvalio, jer je za mene to kao Legija časti, jer su zavjerenici bili u pravu od samog početka.“

Tako govori častan čovjek koji stoji iza svojih riječi, čovjek koji od početka krize nije promijenio ni zarez u svojim riječima, a s vremenom se pokazalo da je bio u pravu, kao i brojni drugi hrabri i nepotkupljivi ljudi koji ne zaziru od ljudske zlobe, koji se ne boje etiketa koje će im netko nalijepiti, jer žele nastaviti misliti svojom glavom i promišljati o svijetu na svoj način, ne obazirući se na zadani narativ.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp