Ukrajinska nacistička pukovnija Azov skinuta s Meta-Facebookovog popisa opasnih organizacija


Facebook je objavio da je skinuo nacističku postrojbu Azov s popisa opasnih organizacija.

Taj će potez omogućiti članovima jedinice stvaranje Facebook i Instagram računa.

Facebook matična tvrtka Meta uklonila je pukovniju Azov, kontroverznu jedinicu unutar Ukrajinske nacionalne garde s navodnim političkim sklonostima krajnje desnice, sa svog popisa opasnih pojedinaca i organizacija. Ovaj potez, o kojem je prvi izvijestio The Kyiv Independent, znači da članovi jedinice sada mogu kreirati Facebook i Instagram račune i objavljivati ​​bez da Meta automatski označi i ukloni njihov sadržaj. Osim toga, nepovezani korisnici mogu hvaliti pukovniju Azov, pod uvjetom da se pridržavaju standarda zajednice tvrtke.

“Rat u Ukrajini značio je promjenu okolnosti u mnogim područjima i postalo je jasno da pukovnija Azov ne ispunjava naše stroge kriterije za označavanje opasnom organizacijom”, rekao je glasnogovornik tvrtke za The Kyiv Independent. Meta nije odmah odgovorila na Engadgetov zahtjev za komentar.

Dijeleći više informacija o promjeni politike, Meta je za The Washington Post rekao da je pukovnija Azov nedavno počela promatrati kao odvojen entitet od drugih skupina povezanih s krajnje desničarskim nacionalističkim pokretom Azov. Konkretno, tvrtka je ukazala na ukrajinsku političku stranku Nacionalni korpus i osnivača Andrija Biletskog, ističući da su oni još uvijek na popisu opasnih pojedinaca i organizacija. “Govor mržnje, simboli mržnje, pozivi na nasilje i bilo koji drugi sadržaj koji krši naše standarde zajednice i dalje su zabranjeni, a mi ćemo ukloniti ovaj sadržaj ako ga pronađemo”, rekla je Meta.

Još u veljači 2022. The Gateway Pundit je izvijestio: Bataljun Azov neonacistička je skupina povezana s nasilnim zločinima protiv imigranata, Roma i transvestita u Ukrajini.

Obamina/Bidenova administracija prijatelji su neonacističke skupine Brigada Azov. Prepoznali su ih u američkom veleposlanstvu u Ukrajini 2014. godine.

Ova neonacistička skupina povezana je s bivšim čelnikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Okupili su se na ulicama Kijeva i podigli svoje nacističke zastave.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp