Nemojmo se zavaravati, hrvatsko gospodarstvo već odavno ne postoji, a euro će nas potpuno uništiti


Besmisleno je više govoriti o hrvatskom gospodarstvu koje uopće niti ne postoji i svodi se isključivo na ljetni turizam, uslužne djelatnosti i stranu trgovinu.

Euro praktički nije u potpunosti niti stigao i već je počeo masakrirati sirotinju koja niti s kunom nije mogla spojiti kraj s krajem, pa kako će tek sada s eurom koji je donio neminovno zaokruživanje cijena prema više.

Ako me pitate, kako se Hrvatska može izvući iz ove situacije? Prema mom skromnom sudu, nikako, jer se odrekla posljednje grane svoje suverenosti, a to je njena vlastita valuta, tako da je svaki politički i bilo koji drugi pokušaj jednostavno uzaludan.

Iz eurozone nema izlaska jer bi to značilo njeno rušenje, a za bilo kakvo pokretanje domaćeg gospodarstva, Hrvatska ovisi o milosti i nemilosti Europske centralne banke kojom upravlja financijska oligarhija čiji interes nije gospodarski razvoj, već ekonomski i financijski slom i potpuna propast.

Nadalje, zbog sverastuće umjetno stvorene inflacije i digitalizacije, euro kao valuta nalazi se pred slomom, no, tu već spremno čeka digitalni euro da ga zamijeni.

Digitalne valute koje služe za stvaranje potpune kontrole i nadzora svake novčane transakcije, sada su neminovna budućnost, kako Hrvatske, tako i cijelog čovječanstva. Čak i nakon sloma eura, Hrvatska poželi vratiti kunu, to bi bilo jako teško, jer se ona uopće nije tiskala u Hrvatskoj već u Austriji i Njemačkoj, a Hrvatska Narodna banka u svom tom procesu služila je samo kao mjenjačnica koja se zaduživala za eure koje je potom samo mijenjala u kune.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp