Udar na sirotinju! Filipini uvode digitalni ID za “ranjivu” populaciju


Kako bi povećali usvajanje digitalne osobne iskaznice, Filipini su implementirali mobilnu registraciju filipinskog identifikacijskog sustava (PhilSys) za beskućnike, ranjive obitelji i djecu te domorodačko stanovništvo.

Filipini su jedna od mnogih zemalja koje pokušavaju progurati digitalne identifikacijske obrasce.

Predsjednik Ferdinand Marcos Jr. izjavio je filipinskoj Statističkoj upravi (PSA) da surađuje s privatnim sektorom.

PSA je izjavila da surađuje s Odjelom za socijalnu zaštitu i razvoj na provođenju registracije tijekom programa posebne zaštite u prosincu.

“Korisnici programa socijalne zaštite oduvijek su bili naš prioritet u implementaciji PhilSysa i nastavit će to biti dok implementiramo PhilSys, od registracije do slučajeva korištenja”, izjavio je Denis Mapa, podtajnik PSA.

U prosincu 2022. godine PSA  je izdala tiskanu kopiju digitalne osobne iskaznice za 10 milijuna ljudi.

“Sa 75,8 milijuna Filipinaca koji su već registrirani na PhilSysu, željni smo partnerstva s privatnim sektorom kako bismo dodatno ubrzali naš napredak u širenju slučajeva korištenja”, naglasio je Maps.

PSA je također povećala usvajanje digitalne osobne iskaznice putem programa od vrata do vrata i web stranice na kojoj se ljudi mogu registrirati za preuzimanje ePhilID-a na svoje telefone.

Maps je također rekao da će PhilSys s vremenom podržati elektroničke metode kako bi se omogućilo dijeljenje podataka o njihovom ePhilID-u s trećim stranama kao što su banke i Vladine agencije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp