Poznati Putinov propagandist Vladimir Solovjov poručio: „Washington, Berlin, London… Svi bi trebali gorjeti“

Poznati Putinov propagandist Vladimir Solovjov poručio: „Washington, Berlin, London… Svi bi trebali gorjeti“

Poznati ruski voditelj u javnosti poznat kao istaknuti Putinov propagandist – Vladimir Solovjov, bio je prilično žestok na ruskoj državnoj televiziji i sasuo drvlje i kamenje na one koji Ukrajini dostavljaju oružje.

Njegova burna reakcija uslijedila je nakon potvrde nove vojne pomoći Ukrajini koju su obećale Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje.

Tijekom monologa u svojoj radio emisiji Solovjov je burno reagirao na isporuku tenkova Abrams iz SAD-a i tenkova Leopard 2 iz Njemačke, koje će Ukrajina uskoro dobiti.

Unatoč tome što isporuka nije ispunila zahtjeve Kijeva od najmanje 300 tenkova, Solovjov je upozorio svoje slušatelje da ne podcjenjuju količinu oklopnih vozila koja se šalju, sugerirajući da će ukrajinski saveznici na kraju “isporučiti sve”.

Novinar je rekao da je već upozorio da će Adolf Hitler biti “rehabilitiran”, pozivajući se na Putinovo opravdanje da je pokrenuta specijalna vojna operacija za denacificiranje Ukrajine.

“Treći svjetski rat je već u tijeku”, rekao je u videu koji je na Twitteru objavila novinarka i osnivačica ruskog Media Monitora, Julia Davis. “
Zapad se vratio svojim nacističkim korijenima”, dodao je.

Solovjov je okrivio Rusiju što je dopustila da se to dogodi i upitao zašto Moskva nije napala New York ili Washington. Rekao je da je to trebao biti najmanji odgovor na sabotažu plinovoda Sjeverni tok u rujnu prošle godine, za koju se Moskva i Zapad međusobno optužuju.

Svi trebaju gorjeti – jasan je Vladimir Solovjov

“Digli su u zrak naše cjevovode… Isporučuju teške tenkove”, rekao je.

“Berlin, Pariz, Madrid, London, Washington, svi oni trebaju gorjeti”, rekao je i upitao “zašto Kijev nije izbrisan s lica zemlje” nakon što je “nacistička nacija” Ukrajine okrivljena za napade na Ruse području, kao što je Belgorod.

“Zašto još uvijek postoje Odesa, Harkov, Dnjepropetrovsk”, upitao je Solovjov, također osuđujući šutnju Moskve o skoroj isporuci zapadnog oružja Kijevu.

“Jesmo li uništili neku bazu na teritoriju NATO-a? Ne. Jesmo li napali podle poljske pse? Nismo ništa napravili”, rekao je.

Zašto nuklearno oružje nije u pripravnosti?
Solovjev, koji je u svojoj večernjoj televizijskoj emisiji redovito govorio da bi Moskva trebala upotrijebiti svoje nuklearne sposobnosti protiv zemalja koje podržavaju Ukrajinu, upitao je: “Kako planiramo odgovoriti?”

“Vrištiti da je izbjegavanje nuklearnog rata najvažnija stvar? Pa zašto, dovraga, imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja? Bojimo li se koristiti? Imamo strateško nuklearno oružje, zašto nije u pripravnosti“, glasan je bio Vladimir Solovjev.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp