Poznati kozmetički brend izjavljuje Završili smo sa ženama’; I pokreće reklame o ružu za bradate muškarce

Poznati kozmetički brend izjavljuje Završili smo sa ženama’; I pokreće reklame o ružu za bradate muškarce

Američki brend NYX Professional Makeup objavio je da je ‘sa ženama gotovo’ i pokrenuo niz reklamnih kampanja u kojima se pojavljuju bradati muškarci koji nose svoj ruž za usne.

 

Probuđena tvrtka dobila je masovnu reakciju na društvenim mrežama jer su ih ispitanici optuživali da su “izbrisali žene” reklamama za kremu za usne Smooth Whip.

U objavi na Instagramu tvrtka je napisala “[itsmechrxs] što nas tjera da JAKO brzo napravimo svoj Smooth Whip in Pom Pom. #nyxcosmetics #nyxprofessionalmakeup #crueltyfree.”

“Očigledno više ne trebate nas kao bazu kupaca. Napustit ću vaše proizvode kao što ste vi mene napustili, jer sam umorna od marginalizacije!!!!!!” odgovorila je jedna razočarana žena.

Druga je odgovorila: “Uopće nije privlačno… Ne tjera me da istrčim van i kupim vaše proizvode IKADA više.”

“…NIJE važno koja je godina, stari. Muškarci su muškarci, a žene su žene, prestanite pokušavati da nas izbrišete”, rekla je druga žena.

“Moraš se probuditi. Borite se za svoje pravo kao žena,” dodala je druga, tvrdeći “Ovo je još jedan primjer muškaraca koji još uvijek žele imati kontrolu.”

“Odbijaju me ovi oglasi s muškarcima koji nose ruž”, napisala je druga osoba.

“Nije dobro za vaše društvo bojkotirati muškarca, što mislite”, komentirao je drugi, dok je netko drugi otvoreno odgovorio: “Muškarci se ne bi trebali šminkati. Ovo je odvratno.”

Druga žena je odgovorila: “Nisam toliko zgrožena, već sam zbunjena, zašto samo staviti sliku s muškarcem koji nosi ruž, a ne i ženu? Kako me ovaj oglas tjera da poželim kupiti [vaš] proizvod kad se ne mogu poistovjetiti s njim… Šminka je za svakoga, pa zašto ne“?, napisao je jedan muškarac.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp