Kći Billa i Hillary Clinton zalaže se da SZO preuzme kontrolu nad zdravljem globalne populacije

Kći Billa i Hillary Clinton zalaže se da SZO preuzme kontrolu nad zdravljem globalne populacije

Chelsea Clinton i skupina njezinih kolega globalista zalažu se za preuzimanje Svjetske zdravstvene organizacije – koju izdašno financiraju američki porezni obveznici nakon pandemije COVID-19.

“Globalna zdravstvena kriza s kojom se suočavamo može se pretvoriti u povijesnu priliku za izgradnju pravedne globalne arhitekture zdravlja i ljudskih prava koja unapređuje zdravstvenu sigurnost i pravdu”, rekla je kći Billa i Hillary Clinton i devet visoko vjerodostojnih zagovornika javnog zdravlja u siječnju na 14 objavio Lancet, ugledni medicinski časopis.

Gusta rasprava na 12 stranica, “Ljudska prava i pandemija COVID-19: retrospektivna i prospektivna analiza,” poziva na “globalni mehanizam financiranja” za izdvajanje 48 milijardi dolara godišnje – što je ekvivalent cijelom američkom proračunu za inozemnu pomoć za 2021. – iz SAD-u i drugim bogatim zemljama za “hitnu potrošnju javnog zdravstva”.

“To znači značajno više financiranja iz zemalja s visokim dohotkom za potporu zemljama s niskim i srednjim dohotkom”, napisala je skupina, ne dajući konkretnu formulu za nacionalne doprinose.

Dio tog novca bi financirao “globalnu pravednu distribuciju” medicinskih potrepština, tretmana i cjepiva – slanje dragocjenih materijala siromašnijim zemljama umjesto Amerikancima u potrebi, i potencijalno dodjeljivanje velikih ugovora dobro povezanim zdravstvenim neprofitnim organizacijama.

Ali kritičari su upozorili da bi globalni kvazi-vladin entitet koji je zamislio glavni autor Lawrence Gostin, profesor prava iz Georgetowna i apologeta SZO-a, mogao ugroziti osobnu slobodu i suverenitet SAD-a.

“‘Jednako’ znači… diskriminaciju temeljenu na rasi za preraspodjelu usluga”, rekao je Christopher Ruffo, suradnik Instituta Manhattan za The Post. “‘Globalno’ je ideja da… autoritet treba biti iznad nacionalnog autoriteta. Dakle, ljudi poput Chelsea Clinton mogu donositi odluke izvan demokratskog procesa.”

Grupa također poziva na međunarodne napore da se “uhvati u koštac s dezinformacijama”, pozivajući WHO da uznemirava društvene mreže kako bi suzbile neslaganje: “WHO bi također mogao jasnije razjasniti očekivanja društvenih medija i drugih distribucijskih platformi.”

Ali s obzirom na ponovljene (i često promjenjive) izjave o COVID-u dr. Anthonyja Faucija i drugih najviših američkih zdravstvenih dužnosnika, “što je točno dezinformacija? I onda, tko odlučuje?” upitao je suradnik Zaklade Heritage Brian Schaefer.

“Pod patinom zaštite ljudi, oni zapravo mogu ugušiti korisnu raspravu”, rekao je.

Chelsea Clinton, 42, koja je magistrirala javno zdravstvo na Columbiji, pridonijela je eseju kao potpredsjednica Zaklade Bill, Hillary i Chelsea Clinton, velike neprofitne organizacije koju su 2001. osnovali njezini roditelji za borbu protiv HIV-a/AIDS-a, globalnog zatopljenja , glad u svijetu i druge krize.

No donacije obiteljskoj zakladi pale su nakon što je Hillary Clinton otišla s mjesta državne tajnice predsjednika Obame, a potom su pale kad je izgubila natjecanju za Bijelu kuću 2016.

Njihov godišnji prihod, koji je 2009. dosegao vrhunac od 246 milijuna dolara, pao je na samo 16 milijuna dolara – pad od 93% – u 2020., što je najnovija dostupna brojka.

“Od početka, Zaklada Clinton bila je angažirana u ‘zdravstvenom upravljanju’, odnosno surađivala je s međunarodnim organizacijama i nacionalnim vladama na oblikovanju zdravstvene politike”, rekao je Peter Schweizer, autor knjige “Clinton Cash”.

“To često uključuje unosne ugovore i ‘javno-privatna partnerstva’ od kojih dobrobit imaju veliki donatori Zaklade Clinton”, rekao je Schweitzer.

Chelsea Clinton ne prima plaću od zaklade, prema njezinim posljednjim poreznim prijavama – ali dobiva povlastice poput letova prvom klasom na novčić donatora.

Clinton nije odgovorila na zahtjev za komentar.

Esej je objavljen na internetu u studenom i pojavio se neposredno prije prošlomjesečnih sastanaka iza zatvorenih vrata Međuvladinog pregovaračkog tijela SZO-a u Ženevi, u Švicarskoj, gdje su predstavnici iz 194 zemlje izradili nacrt sporazuma o pandemiji koji bi trebao biti javno predstavljen u veljači.

Ugovor, predložen 2021., potencijalno bi mogao preinačiti međunarodno pravo kako bi WHO-u dao široke ovlasti nad pravilima putovanja, cjepivima, intelektualnim vlasništvom i drugim pitanjima u budućoj pandemiji.

Dogovor o pandemiji vjerojatno će izazvati oštro protivljenje republikanaca. Najmanje 16 senatora GOP-a osudilo je loše upravljanje WHO-om 2022. godine dok su potpisivali prijedlog zakona senatora iz Wisconsina Rona Johnsona za koji je potrebna dvotrećinska većina u Senatu za ratifikaciju.

“Mogla bi pokušati uspostaviti pravo na zdravlje kao neku vrstu super-prava iznad drugih prava, poput prava na vlasništvo ili prava na slobodno izražavanje”, rekao je Schaefer.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp